39 MEDIJEV

Tajkun krši zakon, minister ga brani

Objavljeno: 17.06.2017 07:03Posodobljeno: 19.06.2017 18:17

Tone Peršak o časopisu Martina Odlazka, da ni splošnoinformativen. Slednji pa po novem medije izdaja brez vpisa v njihov razvid!

LJUBLJANA – Tiskarsko-smetarski tajkun Martin Odlazek zadnje čase pleni pozornost širše javnosti s stečaji podjetij iz njegovega imperija; ob imenih z njim povezanih podjetij, kot so Papir Servis, SET Podjetje za usposabljanje invalidov ali Korotan, vas kar državna agencija Ajpes opozarja, da so v stečaju. Toda Odlazek ni več zgolj pod finančnim, temveč tudi političnim drobnogledom, saj je s svojim načinom poslovanja vzbudil zanimanje politikov, da opozarjajo na domnevne nepravilnosti. Odlazek namreč prek številnih podjetij (v finančnem dnevniku so jih našteli kar 27 finančno prepletenih) posluje s papirjem in informacijami, še uspešneje pa prevaža odpadke; zaradi slednjega ne preseneča, da je njegovo podjetje Salomon v rekordnem mesecu dobilo dva milijona javnega denarja.

Poslanec sprašuje
Toda pri Odlazkovih poslovnih procesih je že v preteklosti precej prahu dvigoval način gradnje imperija, od kloniranih časopisov Dela Revije, ki jih izdaja pod drugimi imeni, prek zgra- žanja in protestov občanov zaradi hrupa in smrada s smetišč sredi prestolnice do denarja, ki še vedno priteka iz NLB. Zdaj bijejo plat zvona tudi v hramu demokracije: poslanec Dragan Matić iz vladajočega SMC je kulturnemu ministru Tonetu Peršaku (ki v tej državi po dolžnosti skrbi za red na področju medijev) zastavil vprašanje, kako je sploh mogoče, da podjetje Media24 izdaja časopise, radijske programe in še televizijskega povrhu.

»Celoten članek je na voljo našim naročnikom. Vabimo vas, da to postanete: v sledeči tabeli si izberite digitalni paket po vaši meri.«

Želite brati več?
Cenik
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
* Naročnina po preteku prvega meseca naročnine se obračuna po veljavnem ceniku Dela d.o.o.

Predstavitvene informacije

Komentiraj članek

Pred komentiranjem se prosim prijavite. Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Pogoji komentiranja