NE BO GA

Swoboda dal košarico Jankoviću

Objavljeno 11. januar 2013 18.35 | Posodobljeno 11. januar 2013 18.38 | Piše: P. J.

Pozitivna Slovenija se ne bo pridružila Naprednemu zavezništvu socialistov in demokratov.

LJUBLJANA – Predsednik Naprednega zavezništva socialistov in demokratov S&D Hannes Swoboda je odpovedal svojo udeležbo na jutrišnjem kongresu Pozitivne Slovenije v Ljubljani. Po poročanju Požareporta naj bi to storil takoj po srečanju s predsednikom države Borutom Pahorjem in predsednikom evropskega parlamenta Martinom Schulzem.

Svet stranke naj bi v sredo popoldne pripravil predlog sklepa za umik točke z dnevnega reda, ko naj bi se PS pridružila naprednemu zavezništvu evropske levice. Pridružitev naj bi bila pod vprašajem že od vsega začetka, podpiral naj bi jo le Swoboda, ki je tudi strankarski kolega avstrijskega predsednika Heinza Fischerja. Ta naj bi vzdrževal dobre odnose z Milanom Kučanom.

Nekaj napak naj bi napravil tudi Roman Jakič, ki je kot nekdanji član stranke Zares še vedno blagajnik in član ožjega vodstva skupine Zavezništva liberalcev in demokratov za Evropo (ALDE). Za nesprejetje Pozitivne Slovenije v Socialistično internacionalo in S&D naj bi pri svojih evropskih kolegih močno lobirala tako Borut Pahor kot predsednik SD Igor Lukšič

Deli s prijatelji