MIGRANTSKA KRIZA

Ste slišali, kaj je dejal Zoran Janković?

Objavljeno 24. februar 2016 20.30 | Posodobljeno 24. februar 2016 20.30 | Piše: STA, A. L.

Verjame, da bo v Ljubljani zmagal razum in da se občani Ljubljane »ne bodo pustili ustrahovati in ne bodo nasedli provokacijam tistih, ki jim sploh ni mar za dobro ljudi, temveč jim gre zgolj za nabiranje poceni političnih točk«.

Zoran Janković.

LJUBLJANA – Ljubljanski župan Zoran Janković je ob zadnjih javnih nasprotovanjih namestitvi migrantov sporočil, da ga protibegunska propaganda, protesti in sovražne izjave globoko žalostijo. Izkoriščanje bega ljudi pred vojnami v politične namene je po njegovi oceni nevarno početje, ki si zasluži obsojanje, Ljubljančane pa je pozval, naj pokažejo pogum.

Sočutje do ljudi

Kot je zapisal v izjavi, je Ljubljana že večkrat »dokazala, da je strpno, solidarno in tovariško mesto, kjer različni živimo skupaj in se med seboj spoštujemo«. »Dokazali smo tudi, da znamo stopiti skupaj in pomagati ljudem v stiski, ko so uničujoče poplave zajele naše sosednje države. Verjamem, da je danes nujno pokazati sočutje do ljudi, ki so zaradi vojne morali zapustiti svoje domove in se podati v svet, mnogi med njimi neznano kam. Moramo se zavedati, da se lahko vsakdo znajde v podobni situaciji, ko bo odvisen od pomoči in razumevanja drugih.«

Verjame, da bo v Ljubljani zmagal razum in da se občani Ljubljane »ne bodo pustili ustrahovati in ne bodo nasedli provokacijam tistih, ki jim sploh ni mar za dobro ljudi, temveč jim gre zgolj za nabiranje poceni političnih točk; gre predvsem za stranke desne politične opcije. Žalostno je, da v Ljubljano prihajajo tudi protestniki, naročeni iz drugih krajev.«

Pokažejo naj pogum

»Prepričan sem, da naša skupna prihodnost ni v strahu pred drugačnim ali neznanim, temveč le v sodelovanju, pomoči ljudem v stiskah ter solidarnosti in prijateljstvu. Le tako bomo lahko v miru živeli drug z drugim in drug ob drugem,« je še dodal in Ljubljančane pozval, naj pokažejo svoj pogum in s strpnostjo sprejmejo tiste, ki na poti v boljši jutri iščejo v našem mestu mirno in varno zavetje.

Na facebooku se je namreč oblikovala stran Ljubljana je proti migrantskemu centru, kjer napovedujejo tudi protestni shod v Ljubljani, pred stavbo samskega doma na Kotnikovi ulici, ki ga je vlada v skladu s kontingentnim načrtom za primer povečanja števila prosilcev za azil določila za izpostavo azilnega doma in vanj že začela nameščati prosilce za azil.

Deli s prijatelji