DVE PLATI ZGODBE

Stane: Sestra me hoče spraviti v grob

Objavljeno: 01.01.2018 20:58Posodobljeno: 01.01.2018 21:00

Vodenik in Slavka Lenart se po materini smrti nikakor ne moreta dogovoriti o delitvi lastnine, očitno bo zadnjo besedo imelo sodišče.

Vsaka zgodba ima dve plati. Katera je prava, pa na koncu vesta le tista, ki sta vanjo vpletena. Tako bi lahko strnili primer pravdanja med Stanetom Vodenikom z Brega pri Litiji in njegovo sestro Slavko Lenart. Slednja, kot nam pojasni Vodenik, ki se je z željo, da bi enkrat za vselej zaključil to zgodbo, obrnil na nas, želi prek sodišča doseči, da se vse premoženje iz pogodbe o dosmrtnem preživljanju med njim in njuno pokojno mamo Alojzijo Vido Vodenik šteje za darilo Vodeniku in da ga je zato treba vrniti v zapuščino po pokojni mami.

Oproščen na višjem sodišču

Kot nam pove Vodenik, je od leta 1990 skrbel za oba starša, sprva je le pomagal pri kmetijskih opravilih, od leta 1995 pa še za vsakodnevna domača opravila, kot denimo kuhanje, pospravljanje, skrb za ogrevanje in podobno. Zaradi vsega tega sta z mamo novembra 2011 pri notarki sklenila pogodbo o dosmrtnem preživljanju, s katero se je zavezal, da ji bo še naprej pomagal, ona pa mu bo ponudila odmeno za njegovo delo in finančne vložke na domačiji ter skrb in pomoč staršem vse od leta 1995. 

»Celoten članek je na voljo našim naročnikom. Vabimo vas, da to postanete: v sledeči tabeli si izberite digitalni paket po vaši meri.«

Želite brati več?
Cenik
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
* Naročnina po preteku prvega meseca naročnine se obračuna po veljavnem ceniku Dela d.o.o.

Komentiraj članek

Pred komentiranjem se prosim prijavite. Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Pogoji komentiranja