BRALEC POROČA

Spremembe na Dursu

Objavljeno 13. julij 2014 21.36 | Posodobljeno 13. julij 2014 21.36 | Piše: S. N.
Ključne besede: Durs Curs

Paniko o odpuščanju naj bi zagnali tisti, ki bodo zavoljo sprememb ostali brez »stolčkov« v dosedanji strukturi delovnih mest.

LJUBLJANA – »Na Dursu odpuščajo,« je zapisal eden od naših zvestih bralcev. Opozoril nas je, da naj bi brez službe ostal tudi sorodnik svoj čas vidnega slovenskega politika. »Informacije o odpuščanjih ne držijo, ampak gre zgolj za ustanavljanje novega organa (finančna uprava RS), pod katerim se bosta združila Durs in Curs. To pomeni, da bodo vsi morali dobiti nove pogodbe o zaposlitvi. To naj bi se zgodilo s 1. avgustom. Dobili bodo tudi novo spletno stran,« je pojasnil Stojan Glavač (Durs).

Durs zaposluje tudi javne uslužbence za določen čas, ko zaradi potreb dela oceni, da je to potrebno, in ko ima razlog za nadomeščanje. Ko poteče razlog, zaradi katerega je bil javni uslužbenec zaposlen za določen čas (npr. zaključek porodniškega dopusta), javnemu uslužbencu delo za določen čas preneha. Honorarnih uslužbencev Durs nima.

Naš neimenovani vir pa dodaja, da naj bi paniko o odpuščanju zagnali tisti, ki bodo zavoljo sprememb ostali brez »stolčkov« v dosedanji strukturi delovnih mest.

Durs v številkah

V davčni upravi je bilo po stanju na dan 31. 12. 2013 zaposlenih 2443 javnih uslužbencev. Od teh je 2365 javnih uslužbencev, ki imajo sklenjeno pogodbo za nedoločen čas, 78 za določen čas (od tega 64, ki nadomeščajo odsotne javne uslužbence, katerih plače se refundirajo iz naslova porodniške ali bolniške odsotnosti nad 30 dni, trije zaradi nadomeščanja uslužbencev, ki jim mirujejo pravice iz delovnega razmerja v davčni upravi, devet pogodb je na podlagi soglasja Vlade RS, sklenjenih iz razloga povečanega obsega dela z nekdanjimi pripravniki štipendisti Vlade RS, dva pa sta pripravnika štipendista Vlade RS za čas pripravniškega usposabljanja).

Imate tudi vi zgodbo za nas? Pošljite nam jo, z veseljem jo bomo raziskali.

 

Deli s prijatelji