ALKOHOL

Šport je sit Kebrovega zakona

Objavljeno: 20.03.2017 13:47Posodobljeno: 20.03.2017 13:48

Zakon o omejevanju porabe alkohola, ki so ga po takratnem ministru za zdravje poimenovali kar Kebrov zakon, je šport v primerjavi s kulturo potisnil v podrejeni položaj.

Da bi šla šport in alkohol z roko v roki, bi bilo sprevrženo zapisati (na prvo žogo). Predvsem zato, ker lahko nenadzorovano uživanje alkohola povzroči obilo gorja. Slovenske družine in ceste so kronski dokaz za to. Tudi zato je leta 2003 nastal Zakon o omejevanju porabe alkohola (t. i. ZOPA), s katerim naj bi omejili uživanje alkohola. Udaril je tudi po športu – eksplicitno je prepovedal prodajo in ponudbo alkoholnih pijač v športnih objektih, kjer potekajo športne prireditve, eno uro pred začetkom in med športno prireditvijo in med delovnim časom na delovnem mestu.

»Menim, da se športu godi krivica, da je diskriminiran! Človek dobi občutek, da je tisti, ki gre na tekmo in želi popiti pivo, diskriminiran državljan. Vsaj v primerjavi s tistim, ki gre v Cankarjev dom ali na koncert, kjer lahko pije brez omejitev. To ni prav!« je jasen poslanec in nekdanji športnik Peter Vilfan.

»Menim, da sta dr. Dušan Keber in dr. Janko Strel, direktor direktorata, bila sta tudi študentska kolega, hotela leta 2003 z zakonom izpasti kot najbolj čista Slovenca, junaka, ki edina skrbita za zdravje in kakovost našega življenja,« Vilfanu pritrdi priznani športni delavec Tomo Levovnik.

Celoten članek je na voljo našim naročnikom. Vabimo vas, da to postanete: v sledeči tabeli si izberite digitalni paket po vaši meri.

Želite brati več?
Cenik
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
* Naročnina po preteku prvega meseca naročnine se obračuna po veljavnem ceniku Dela d.o.o.

Predstavitvene informacije

Komentiraj članek

Pred komentiranjem se prosim prijavite. Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Pogoji komentiranja