PRIPRAVITE SE

Snežilo bo povsod, na cestah bo zelo nevarno

Objavljeno 14. januar 2016 22.23 | Posodobljeno 14. januar 2016 22.33 | Piše: Mo. S.

Zaradi nizkih temperatur lahko nastane tudi poledica.

LJUBLJANA – »Opozarjamo na napovedan sneg v noči na petek in v petek zjutraj, ko se bodo vozne razmere precej poslabšale,« svarijo pri prometnoinformacijskem centru, kjer so zapisali, da je zaradi nizkih temperatur tudi možnost poledice, zato dodatna previdnost ne bo odveč. Posledice zadnje nesreče, ki se je zgodila zaradi prehitre vožnje po poledeneli cesti, si lahko ogledate tukajimage.

Ponoči bo dež namreč povsod po državi prešel v sneg, pravi zadnja vremenska napoved. Glavnina padavin bo v južni polovici Slovenije, jutri dopoldne pa bo sneženje ponehalo, najkasneje v jugovzhodnih krajih. Čez dan se bodo vseeno še lahko pojavljale posamezne snežne plohe. Tudi ohladilo se bo, o čemer pa lahko več preberete na tej povezaviimage.

Dodatni napotki za vožnjo v teh dneh

»Bodite posebno pozorni na hitre vremenske spremembe (megla, dež, sneg). V primeru megle zmanjšate hitrost, prižgite meglenke in povečajte varnostno razdaljo. Pešcem in kolesarjem ob slabši vidljivosti priporočamo odsevna telesa,« pravijo pri prometnoinformacijskem centru. Na cestah bodo posipne in plužne skupine, zato je možnost upočasnjenega prometa. Bolje bo, če se na pot odpravite prej kot običajno in z ustrezno zimsko opremo ter očiščenimi vozili.

Deli s prijatelji