ZLORABA POLOŽAJA

Senica: Nisem presenečen, da smo o obtožbi izvedeli iz medijev

Objavljeno 14. julij 2015 12.54 | Posodobljeno 14. julij 2015 12.54 | Piše: A. K.

Senica pravi, da za obtožbo ni prav nikakršnega razloga.

Na agenciji zatrjujejo, da z Mirom Senico, razen zabav, nimajo nič.

LJUBLJANA – Poročali smo, da je specializirano državno tožilstvo (SDT) na celjsko sodišče vložilo obtožnico zoper odvetnika Mira Senicoimage, ki je neuradno obtožen napeljevanja k zlorabi položaja in pranja denarja. Senica naj bi bil k zlorabi napeljeval nekdanjo prvo damo potopljenega Vegrada, Hildo Tovšak, pri vsem skupaj pa je sporno plačilo svetovanja pri nakupu delnic Delamarisa, za katerega naj bi bil Vegrad Hilde Tovšak plačal 1,35 milijona evrov, denar pa naj bi končal pri Miru Senici.

»Poteza je bila pričakovana«

V zvezi s poročanjem Pop TV o omenjeni zadevi se je oglasil tudi Miro Senica, ki je dejal: »Nisem presenečen, da smo o obtožbi izvedeli iz medijev, saj je to stalna praksa tožilstva. Poteza tožilca Stanislava Pintarja je bila sicer pričakovana, saj je pred dvema letoma s hišnimi preiskavami naredil prevelik medijski cirkus, da bi se zdaj lahko umaknil. Da za obtožbo ni prav nikakršnega razloga, se je izkazalo tudi med preiskavo, v okviru katere so številne priče in več eminentnih ekspertov, med njimi tudi tisti, ki jih je postavilo sodišče, potrdili, da z zadevnim poslom ni bilo nič narobe in da Vegrad ni bil oškodovan.«

Dodal je še, da se bo pokazalo, da je bil posel za Vegrad zelo donosen, kar se bo po njegovih besedah potrdilo v nadaljnjem postopku.

Deli s prijatelji