VISOKA PROVIZIJA

Senica na pomoč poklical dekana pravne fakultete Miho Juharta

Objavljeno 10. avgust 2015 09.55 | Posodobljeno 10. avgust 2015 09.35 | Piše: A. L.

Je svetovanje sploh bilo opravljeno ali je šlo za fiktivni posel?

Bo Senica poslej tožil vse medije, ki ga bodo povezovali z aferami? Odgovore čakamo ...

LJUBLJANA – Odvetnik Miro Senica se pred obtožbami o pranju denarja in napeljevanju k zlorabi položaja brani tudi ob pomoči dekana pravne fakultete Mihe Juharta, je poročal Pop TV. Omenjeni odvetnik naj bi nezakonito pridobil 1,35 milijona evrov. Juhartu naj bi v sodni preiskavi naročil, naj preuči domnevno sporne pogodbe med družbo Bužekijan in Vegradom, ki naj bi za svetovanje pri prodaja delnic Delamarisa plačal več kot milijon evrov provizij. Juhart je potrdil, da so ga angažirali, a pravi, da se z domnevno fiktivnostjo posla ni ukvarjal, pač pa je zgolj pregledal pogodbe.

Spomnimo, gre za posel, ko je Vegrad kupil dobrih 111 tisoč delnic Delamarisa, Bužekijan pa naj bi za svetovanje prejel 1,35 milijona evrov provizije. Tožilstvo meni, da je šlo za fiktivno pogodbo, saj do svetovanja nikoli ni bilo, denar pa naj bi bil namenjen Senici, je poročal Pop TV.

Med drugim naj bi v pravnem mnenju Juhart za Senico napisal, da iz dokumentacije ne izhaja nobena okoliščina, ki bi vzbujala dvom o veljavnosti pogodbe oziroma bi kazala na kakršno koli protipravnost pri njeni sklenitvi. In še, da se o primernosti višine plačila ne more izreči.

Imate zgodbo za nas? Pišite nam.

Deli s prijatelji