USODNA SEJA

Razrešili šefa Darsa Matjaža Kneza

Objavljeno: 13.01.2016 20:52Posodobljeno: 13.01.2016 21:43

Nadzorni svet je razrešil tudi člana uprave Franca Skoka.

LJUBLJANA – Nadzorni svet Darsa je razrešil predsednika uprave Darsa Matjaža Kneza in člana uprave Franca Skoka, neuradno poroča spletno Delo.

Po naših informacijah sta se morala Knez in Skok posloviti ob spremstvu varnostnikov. Knezu naj bi celo zaplenili telefon, čeprav naj bi šlo za zasebno napravo. Razrešili naj bi ju zaradi ustanovitve družbe Delkom, ki je bila ustanovljena z namenom pridobivanja dodatnih prihodkov trženja optičnih omrežij ob avtocesti, odločitev o njeni ustanoviti pa je sprejel še eden od preteklih nadzornih svetov družbe.

Novembra lani je skupščina Darsa dala soglasje k pripojitvi družbe Delkom k Darsu. Dars je Delkom ustanovil konec leta 2013 z namenom trženja telekomunikacij. Ker pa je od ministrstva za infrastrukturo prejel opozorilo, da lahko Delkom pomeni tudi oviro za pridobivanje sredstev državne pomoči oziroma poroštev, se je odločil Delkom pripojiti. 

Lani poleti je sicer odstopil nadzorni svet državnega avtocestarja, ki ga je imenovala vlada Mira Cerarja, saj je po eni od sej nadzornikov takratni predsednik Robert Ličen med drugim dejal, da ga je minister za infrastrukturo Peter Gašperšič dvakrat pozval k zamenjavi predsednika uprave Kneza. Ličen je zatrdil, da je skupaj že trikrat dobil eksplicitna navodila, da mora Kneza zamenjati, vendar opozoril, da tega, če za to ne bo imel zakonitih ali poslovnih razlogov, ne bo storil.

Nadzorniki Darsa, ki so danes razrešili Kneza in Skoka, so Miha Juhart, Tatjana Colnar, Marjan MačkošekIgor Pirnat, predstavnika zaposlenih pa sta Vito Meško in Rožle Podboršek.

Kot poročajo Finance, naj bi bil zamenjava Tomaž Vidic.

 

Predstavitvene informacije