KAKO NAPREJ?

Razčistiti vse in sankcionirati odgovorne

Objavljeno 14. februar 2011 14.38 | Posodobljeno 14. februar 2011 15.31 | Piše: T. L./STA

Slovenski škofje: mariborska nadškofija je prevzemala prevelika tveganja

Po Stresovi oceni bi odgovorni morali konservativneje ravnati z zaupanimi jim sredstvi.
LJUBLJANA – Gospodarska uprava mariborske nadškofije je prevzemala prevelika tveganja s sredstvi, ki so bila last Cerkve in vernikov, v danes sprejeti izjavi ugotavljajo slovenski škofje. Ob tem napovedujejo, da bo treba vse »pošteno razčistiti« in po potrebi sankcionirati odgovorne. Prednostno se škofje zavzemajo za to, da se poskrbi za male delničarje.

Izjavo slovenskih škofov je povzel predsednik Slovenske škofovske konference (SŠK), ljubljanski nadškof metropolit Anton Stres, in povedal, da dogajanje, povezano s poslovanjem mariborske nadškofije, poskušajo razumeti »kot Božji poziv, da vse delovanje Cerkve na Slovenskem še naprej opiramo predvsem na velikodušnost in prostovoljstvo naših duhovnikov in vernikov«.

Cerkev se ne bo odpovedala svojim nalogam

Ob nevarnosti, da bi se nekateri ob omenjenih dogodkih oddaljili od Cerkve, pa škofje pojasnjujejo, da gospodarska dejavnost posamezne škofije in Cerkve nasploh predstavlja le njen zelo mali del. Cerkev na Slovenskem se zaradi tega, kar se je zgodilo v Mariboru, ne bo odpovedala svojim nalogam, napovedujejo.

Po Stresovi oceni bi odgovorni morali konservativneje ravnati z zaupanimi jim sredstvi. Kot je dodal, gospodarska kriza ne more biti izgovor za nastali položaj, je pa bila pomembna okoliščina, ki je vodila v razkritje poslovanja nadškofije.
Deli s prijatelji