USTANOVNA SEJA

Prvi mož Primorja postal Darko Valenčič

Objavljeno 09. maj 2012 22.30 | Posodobljeno 09. maj 2012 22.30 | Piše: Ma. F., STA

Novi upravni odbor je popoldan s sindikati dosegel prve pomembne dogovore in zagotovil nakazilo preostanka plač za mesec marec še v tem tednu.

AJDOVŠČINA – Na ustanovni seji novega upravnega odbora Primorja je bil danes za predsednika imenovan Darko Valenčič. Med prednostnimi nalogami nove uprave, v kateri sta tudi Štefan Činč in Sebastian Trajkovski, sta predvsem zagotovitev nemotenega dela na vseh gradbiščih doma in v tujini ter pridobitev novih naročil, predvsem v tujini.

Upravni odbor zagotovil nakazilo preostanka plač

Novi člani upravnega odbora so se že danes sestali tudi s koordinacijo sindikatov v Primorju. Predstavnikom sindikatov so predstavili načrt za poplačilo obveznosti iz naslova plač in prispevkov ter s tem delno izpolnitev stavkovnih zahtev.

Iz Primorja so sporočili, da vodi upravni odbor intenzivne pogovore z ameriškim strateškim partnerjem Icon Capital Group. Tako naj bi v torek dosegli nekaj konkretnih dogovorov, med pomembnejšimi pa je zagotovilo strateškega partnerja, da bo do konca tega tedna nakazal del sredstev, namenjenih izplačilu preostanka plač za marec.

Srečanja z bankami upnicami

»Upravni odbor se zaveda pomembnosti takojšnjega srečanja z bankami upnicami. Prav intenzivni pogovori s strateškim partnerjem so bili razlog za prestavitev v torek napovedanega sestanka,« so zapisali v sporočilu za javnost.

Primorje v sporočilu še piše, da je nova uprava zavezana k veliki transparentnosti do bank upnic in nebančnih upnikov ter predvsem k ohranjanju premoženja Primorja. »Prepričana je o resnosti strateškega partnerja na eni strani ter iskrenem interesu bank, da ne pride do stečaja družbe in s tem povezanih negativnih posledic za celotno slovensko gospodarstvo,« dodajajo v Primorju.

Deli s prijatelji