POZOR

Prihaja nova porcija snega

Objavljeno 27. november 2017 13.37 | Posodobljeno 27. november 2017 13.37 | Piše: A. L.

Slovenija je obarvana v rumeno zaradi nizkih temperatur in snega.

Fotografija je simbolična.

LJUBLJANA – »Današnje jutro je bilo mrzlo. Temperatura je bila pod lediščem tudi ob morju. Čez dan bo sončno in kar hladno, spremembo vremena pa pričakujemo sredi tedna.« Tako napovedujejo prognostiki Agencije RS za okolje (Arso). Iz napovedi je prebrati, da bo jutri sprva precej jasno z mrzlim in po nižinah meglenim jutrom. »Sredi dneva in popoldne bo oblačnost od zahoda naraščala. Ponekod bo zapihal jugozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od –3 do –10, ob morju okoli 0, najvišje dnevne od 1 do 7, ob morju do 10 °C.«

image
Vir: Meteo.si

V sredo ponoči bodo zahodno Slovenijo že zajele padavine, ki se bodo čez dan razširile nad večji del države. Sneg do nižin je mogoč predvsem v severnih in deloma osrednjih krajih.

Dežurni prognostik pri Arsu Uroš Strajnar pravi, da ga v sredo utegne na Gorenjskem nametati do 40 centimetrov, na Ljubljanskem pa 5 do 20 centimetrov. Na Štajerskem in Dolenjskem snega ne pričakujte.

image
Vir: Meteo.si

Četrtek bo hladen, možne pa so tudi krajevne padavine. Govorimo o snegu, kar je seveda razvidno iz spodnje grafike. Strajnar pojasnjuje, da današnje napovedi kažejo, da ga ne bo več kot 10 centimetrov.

image
Vir: Meteo.si

Do vikenda pričakujte mraz.

Deli s prijatelji