KONGRESNI TRG

Prevc za prestolnico veliki globus potegnil iz škatle

Objavljeno: 23.03.2016 20:41Posodobljeno: 23.03.2016 20:42

Slovenske zimske junake je včeraj v Ljubljani navdušeno pozdravila več kot pettisočglava glava množica.

Otroci so bili na finalu svetovnega pokala skakalcev v Planici zaradi navzočnosti Petra Prevca povsem iz sebe in jokali, na včerajšnjem sprejemu orlov in drugih zimskih junakov na ljubljanskem Kongresnem trgu pa je že malce starejše, približno pettisočglavo občinstvo navdušeno pozdravilo slovenske junake športne zime. 
Ob prihodu so vsi podeljevali avtograme, vrstili so se selfiji, imetnik velikega kristalnega globusa za skupno zmago v svetovnem pokalu pa je podelil veliko svojih razglednic. No, Peter Prevc je veliko kristalno gmoto prinesel na oder na Kongresnem trgu. »Globus sem pogledal v Planici, drugič pa danes, ko sem ga dal iz škatle. Globus in zlati orel za novoletno zmago se dopolnjujeta. Na kaj sem najbolj ponosen? Da smo sem spravil toliko ljudi. Ko sem na začetku sezone osvajal druga mesta, so škodoželjni tekmeci rekli, da me spet zmanjkuje, ko pa sem sedemkrat zmagal, zakaj moram vseskozi slaviti. Moji trije najbolj čustveni trenutki sezone so bili prva zmaga v Nižnem Tagilu, novoletna turneja in razmere po zadnjem skoku v Planici, v izteku,« je razložil Peter Prevc. As iz Dolenje vasi je poleg tega svoje zmagovalne smuči dal na dražbo, izkupiček 45.000 evrov je šel v dobrodelna namene. Od vsake prodane majice in kape njegove kolekcije bo šlo v dobre namene še po evro.

Celoten članek je na voljo našim naročnikom. Vabimo vas, da to postanete: v sledeči tabeli si izberite digitalni paket po vaši meri.

Želite brati več?
Cenik
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
* Naročnina po preteku prvega meseca naročnine se obračuna po veljavnem ceniku Dela d.o.o.