BREZ SOGLASJA

Prenove hiše ni hotel, zdaj ga mečejo ven

Objavljeno: 30.11.2017 20:45

Miroslav King ni soglašal s prenovo, zdaj dolguje 20.000 evrov. Vse kaže, da mu bodo mansardno stanovanje zato zarubili.

MEŽICA – »Dejstvo je, da danes ne vem, ali sem lastnik stanovanja ali ne, nisem ne krop ne voda, niti ne vem, koliko bo še poskusov kraje in vpisa mojega pošteno plačanega stanovanja, ki sem ga iz hleva spremenil v bivalno površino. Vanj sem v 23 letih vložil najmanj 43.000 evrov, da smo sploh lahko živeli v tej hiši, a tega nihče ne upošteva. Zdaj bi mi želeli vzeti okoli 174 kvadratnih metrov veliko stanovanje, vredno okoli 200.000 evrov, zaradi izvršbe dolga v vrednosti 14.000 evrov z obrestmi,« jezno razlaga 67-letni Miroslav King iz Mežice.

Kot je pojasnil, sta z ženo Miro leta 1993 od Rudnika Mežica odkupila stanovanje v mansardi večstanovanjske hiše ter solastniški delež skupnih prostorov. Žena mu je leta 2000 z notarsko overjeno pogodbeno izjavo o lastništvu odstopila svoj delež, tako da je Miroslav edini lastnik. »Vse od nakupa sem v vzdrževanje in obnovo zgradbe ter hleva in preostalih površin vložil veliko denarja, saj stavba ni bila primerna za bivanje; 54 prosilcev si jo je ogledalo, pa nihče ni hotel živeti v njej, v takšnem stanju je bila,« pojasnjuje King in dodaja, da se je v tem času, ker Rudnik Mežica kljub prošnjam, da bi ustanovili rezervni sklad za hišo, v kateri je sedem stanovanj, tega ni storil, vzdrževalnih del lotil kar sam. »Imela sva majhne otroke, zato sem poskrbel za zmanjšanje in odstranitev plesni iz objekta, skupne prostore hiše sem opremil z elektriko, 22 let sem vsako leto prekril med 7 in 12 kvadratnih metrov strehe na svoje stroške. Uredil sem vrt in poskrbel za fasado, prenovil dimnik, uredil odtoke, postavil nove instalacije,« našteva King, ki se je znašel v brezizhodni situaciji, ko lahko vsak čas pristane na cesti.


»Celoten članek je na voljo našim naročnikom. Vabimo vas, da to postanete: v sledeči tabeli si izberite digitalni paket po vaši meri.«

Želite brati več?
Cenik
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
* Naročnina po preteku prvega meseca naročnine se obračuna po veljavnem ceniku Dela d.o.o.

Povezane vsebine

Komentiraj članek

Pred komentiranjem se prosim prijavite. Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Pogoji komentiranja