SPORNO ODLIKOVANJE

Poslancu nočejo podeliti naziva častnega občana

Objavljeno: 12.10.2017 15:45Posodobljeno: 12.10.2017 15:45

Zaplet pred odlikovanjem bivšega poslanca in župana Kampuša.

  • Anton Kampuš vendarle ni bil imenovan za častnega občana
  •  Občani Gornje Radgone imajo praznično afero
  • Priznanja so podelili vsem razen Kampušu
  • Župan Rojko pravi, da je bil umik točke najboljša rešitev

GORNJA RADGONA – V občini Gornja Radgona so prve dni oktobra praznovali 22. občinski praznik. Zapletlo pa se je že pred praznikom, ko so članice in člani občinskega sveta na redni seji iz obravnave umaknili razpravo in glasovanje o odloku o podelitvi naziva častnega občana. Sklep, da se naziv častni občan podeli Antonu Kampušu, nekdanjemu dolgoletnemu županu, poslancu DZ in državnemu svetniku, je prej sprejela Komisija za priznanja, pohvale in nagrade. Odločitev o umiku je za mnoge kršitev številnih zakonskih aktov, saj niti najvišji občinski organ ne sme ignorirati sklepov katerega koli delovnega telesa občinskega sveta.

Takšni odločitvi je nasprotovalo nekaj članic in članov sveta, med njimi član komisije za pohvale, priznanja in nagrade Dušan Zagorc, nekdanji podžupan, ki naj bi prihodnje leto kandidiral za župana. Kljub temu mu ni uspelo spremeniti mnenja večine in je raje zapustil sejo, ko se je glasovalo o umiku te točke o imenovanju z dnevnega reda seje.

»Celoten članek je na voljo našim naročnikom. Vabimo vas, da to postanete: v sledeči tabeli si izberite digitalni paket po vaši meri.«
Želite brati več?
Cenik
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
* Naročnina po preteku prvega meseca naročnine se obračuna po veljavnem ceniku Dela d.o.o.

Predstavitvene informacije

Komentiraj članek

Pred komentiranjem se prosim prijavite. Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Pogoji komentiranja