PREDSEDNIŠKE VOLITVE 2017

Popovič izziva Pahorja: Uspelo mu je biti najslabši predsednik države v zgodovini

Objavljeno 17. oktober 2017 18.07 | Posodobljeno 17. oktober 2017 18.07 | Piše: S. U.

»Borut Pahor, izzivam te na pošteno soočenje za predsednika države pred ljudmi, kjer koli in kadar koli.«

KOPER – Za predsednika republike, volitve bodo že to nedeljo, med drugim kandidira tudi koprski župan Boris Popovič. Čeprav se med volilno kampanjo ni veliko izpostavljal, pa je zdaj izrazil željo, vsaj tako je razvidno s twitterja, da bi se rad soočil z aktualnim predsednikom republike, Borutom Pahorjem.

Za nameček mu je namenil še nekaj ostrih tvitov. »Borut Pahor je za nagrado kot najslabši predsednik vlade v zgodovini Slovenije dobil funkcijo predsednika države,« je zapisal. Nato pa še dodal: »Predlagam, da mu za nagrado, ker mu je uspelo biti tudi najslabši predsednik države vseh časov, omogočimo delo zunaj državne uprave.«

Kako se je na kritike odzval Pahor, še ni znano, se pa poraja vprašanje, ali se sploh bo.

Stranka županov

Kakor koli že, koprski župan je kandidat svoje zunajparlamentarne stranke Slovenija za vedno. Pretekli mesec smo namreč že poročali, da z mariborskim županom Andrej Fištravcem ustanavljata stranko županov, s katero bosta sodelovala na državnozborskih volitvah prihodnje letoimage.

Popovičeva letošnja kandidatura naj bi bila bolj kot realnemu cilju vstopa v predsedniško palačo namenjena nacionalni promociji politika, ki ga volijo v največji primorski občini. Dodajmo, da naj bi se novi županski stranki pridružilo še več županov, obstajala naj bi možnost, da to stori tudi ljubljanski župan Zoran Janković.

 

 

 

 

Deli s prijatelji