APRILSKI VIKEND

Po dežju nas bo še zeblo: temperature se bodo spustile proti ledišču

Objavljeno 14. maj 2016 10.04 | Posodobljeno 14. maj 2016 10.05 | Piše: Mo. S.

Najbolj hladna bosta ponedeljkovo in torkovo jutro, nato se bo postopno ogrelo.

Snega ni videti.

LJUBLJANA – Padavine nas bodo do konca vikenda še večkrat zajele, potem pa se obeta ohladitev, v prihodnjem tednu pa celo sonce, obljubljajo vremenoslovci.

Sinoči so padavine zajele večji del države, na zahodu bodo vmes tudi nevihte. Jugozahodni veter se bo okrepil, ogrelo se bo do 21 stopinj Celzija. Padavine bodo krajevne, tako da ponekod ne bo padlo niti kapljice, se pa dež vrača v soboto čez dan. Fronta bo prišla od severa, deževno obdobje bo trajalo do nedelje čez dan.

Fronta za fronto

»V četrtek nas je dosegla prva fronta, včeraj popoldne se druga, danes oziroma v noči na nedeljo tretja. Z njo pa se bo zares ohladilo, ampak to spet ne bo tolikšna ohladitev, kot je bila ob koncu aprila,« nam je povedal dežurni vremenoslovec Agencije RS za okolje (Arso) Jure Cedilnik.

Ohladilo se bo za kakšnih pet stopinj, meja sneženja pa se bo spustila do približno 1300 ali 1400 metrov nadmorske višine. Od nedelje bodo temperature nekoliko nižje, ob jutrih celo okoli pet stopinj nad ničlo, prihodnji teden pa bo dokaj sončen s popoldansko spremenljivo oblačnostjo. Mogoče bo vmes še kakšna ploha, v splošnem bo bistveno več sonca pa tudi temperature se bodo počasi dvigale, pravi Cedilnik. V drugi polovici prihodnjega tedna bo nad naše kraje namreč dotekal toplejši zrak, tako da se bodo temperature ob koncu tedna morda dvignile že do 25 stopinj.

Še najbolj bosta hladni ponedeljkovo in torkovo jutro, vendar hudega mraza ne pričakujejo, tako da tudi nevarnosti pozebe ne bo. Kljub temu bodo temperature za ta čas malce prenizke.

image

Deli s prijatelji