V DOLGOVIH

Parcele bivšega poslanca na dražbi, on pa: To ni velika težava

Objavljeno 19. april 2016 23.45 | Posodobljeno 19. april 2016 23.45 | Piše: Mo. S.

Ivan Vogrin o dražbi še ni bil obveščen, saj je veliko v tujini.

LJUBLJANA – Nekdanji poslanec Ivan Vogrin ima nove skrbi. Okrajno sodišče v Lenartu je razpisalo javno dražbo, na kateri bodo prodajali njegove nepremičnine. Gre za tri parcele v Zgornji Voličini, kmetijska zemljišča, od katerih je eno pozidano, vse tri pa so v njegovi lasti.

»To ni velika težava«

Vogrin nam je povedal, da o dražbi, ki je napovedana za 20. april, še ni bil obveščen, čeprav je odredba javna in dostopna na spletni strani sodišča. Kot nam je povedal, je v zadnjem času veliko v tujini, sicer pa dobro ve, za kaj gre: »Takrat sem dal osebno poroštvo za kredit podjetja, kaj se je dogajalo, pa veste.« A s tem si nekdanji poslanec, ki je potem o svojih izkušnjah napisal tudi knjigo,image ne beli preveč glave, saj pravi: »Vse bomo rešili, to ni velika težava. S temi parcelami se nisem rodil, z njimi mi tudi ni treba umreti.«

Kot je razvidno iz dokumenta, ki ga lahko preberete tudi na tej povezavi,image so tri parcele skupaj vredne nekaj več kot 43.000 evrov, koliko bodo zanje iztržili, pa je še vprašanje. Prav tako ni povsem jasno, koliko Vogrin dolguje Unicredit Banki, ki je v tej zadevi upnik oziroma od njega terja povrnitev dolgov.

Deli s prijatelji