NEVERJETNO?

Pahorja podpira večina simpatizerjev SDS

Objavljeno 11. junij 2012 11.01 | Posodobljeno 11. junij 2012 11.01 | Piše: A. L.

Zaradi spremembe vodstva na čelu SD 40 odstotkov vprašanih pričakuje poslabšanje odnosov med koalicijo in opozicijo.

Borut Pahor stranko vodi že 15 let. Mu v stranki še zaupajo?

LJUBLJANA – Kar 51 odstotkov vprašanih bi, če bi imeli možnost odločati, na čelu stranke SD raje postavilo Boruta Pahorja. Zdajšnjega predsednika Igorja Lukšiča je podprlo le 28 odstotkov sodelujočih v Delovi anketi, ki je bila izvedena 6. in 7. junija. Zanimivo pa je, da ima Pahor največ podpore med simpatizerji stranke SDS (65 odstotkov), SD (64 odstotkov) in DL (61 odstotkov).

Lukšičev vpliv na odnose koalicije in opozicije

Zaradi spremembe vodstva na čelu SD 40 odstotkov vprašanih pričakuje poslabšanje odnosov med koalicijo in opozicijo, 45 odstotkov jih meni, da sprememb ne bo. Le osem odstotkov jih verjame, da Lukšičevo predsedovanje prinaša izboljšanje odnosov.

Notranja demokracija

Na vprašanje, katera stranka ima najbolj razvito notranjo demokracijo, je največ anketiranih (23 odstotkov) odgovorilo, da je to SD. Na drugo mesto se je s 16 odstotki uvrstila SDS, sledi pa ji PS s 14 odstotki. Na zadnjem mestu je pristala Erjavčeva stranka Desus. Le en odstotek jih meni, da ima stranka upokojencev najbolj razvito notranjo demokracijo.

Konec gradbeništva

Skoraj dve tretjini (64 odstotkov) anketiranih meni, da so slovenskemu gradbeništvu šteti dnevi, 35 odstotkov pa jih meni, da je na koncu tunela luč in se gradbeništvu obetajo boljši dnevi.

Deli s prijatelji