DOVOLJ IMAJO

Otroci že dvajset let v kontejnerju

Objavljeno: 11.01.2018 20:56Posodobljeno: 11.01.2018 20:56

Inšpekcija šolskemu ministrstvu predlagala izbris vrtca Majer. Starši razočarani, ker občinski svet o tem sploh ne razpravlja.

ČRNOMELJ – »Vrtec Majer je treba zapreti, ker ne ustreza niti minimalnim standardom. Županjo Mojco Čemas Stjepanovič bomo poklicali na odgovornost, saj je, namesto da bi na začetku priznala, da je tukaj občina naredila občutno premalo, oziroma takoj začela iskati rešitev našega problema, več energije porabila za dokazovanje nečesa, česar ni. Izredno nas žalosti dejstvo, da županja še vedno zavaja, ne išče rešitev, naši otroci pa še vedno obiskujejo vrtec, ki od 1. decembra lani sploh ne bi smel več delovati. Sprašujemo se seveda, ali ni to zrelo celo za kakšno kazensko ovadbo,« poudarja Darjan Grudnik, eden od staršev 31 otrok, ki obiskujejo vrtec Majer v Črnomlju, ki je že več kot dve desetletji v bivalnem zabojniku, umeščen v obrtno cono, nasproti propadajoče kasarne. Kot oče je seveda zadovoljen z ugotovitvami inšpekcije, saj so potrdile slutnje staršev, kaj je v vrtcu na Majerju neskladno s pravilniki in zakoni. »Podobne ugotovitve sem županji predstavil že oktobra, pa me ni vzela resno,« je dodal Grudnik.

20 let so že malčki v neprimernem zabojniku.

Več kot 20 let je ta enota črnomaljskega vrtca začasna rešitev, vsa leta so starši s cmokom v grlu in vedoč, da je takšen vrtec v 21. stoletju nedopusten, vozili malčke v te že na videz neprimerne prostore, a so se tolažili z upanjem, da bo moral biti njihov otrok v tej enoti le eno leto, potem bo šel lahko v druge. A jeseni je staršem prekipelo. Dovolj jim je bilo, na nevzdržne razmere so opozorili javnost, spisali peticijo, podnjo zbrali več kot 600 podpisov, vrtec pa je pod drobnogled vzel tudi Inšpektorat RS za šolstvo in šport in že 12. decembra lani ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport predlagal izbris te enote črnomaljskega vrtca iz razvida izvajalcev javno veljavnih programov.

Celoten članek je na voljo našim naročnikom. Vabimo vas, da to postanete: v sledeči tabeli si izberite digitalni paket po vaši meri.

Želite brati več?
Cenik
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
* Naročnina po preteku prvega meseca naročnine se obračuna po veljavnem ceniku Dela d.o.o.

Komentiraj članek

Pred komentiranjem se prosim prijavite. Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Pogoji komentiranja