RADIKALNI DŽIHADISTI

Obveščevalci v Sloveniji spremljajo okoli 100 ljudi

Objavljeno 28. januar 2016 20.26 | Posodobljeno 28. januar 2016 20.26 | Piše: A. K.

Pod drobnogledom slovenskih obveščevalcev se je pri nas znašlo nekaj deset družin.

LJUBLJANA – Poročali smo o srečanju islamistov, ki so se po poročanju avstrijskih medijev sestali v Dolu pri Ljubljani, in sicer naj bi prostor najeli zaradi rojstnodnevnega praznovanja. V prisluhe avstrijskih varnostnih organov se je ujel eden od prisotnih, ki je dejal, da je bilo v Ljubljani orožje in da so bile puške shranjene v gozdovih.

Srečanje naj bi bilo organiziralo društvo za promocijo islamske kulture v Sloveniji El-Iman, sestali pa naj bi se ljudje s skrajnimi prepričanji, ki naj bi neuradno spadali v krog zloglasnega Mirsada Omeroviča. Pop TV je poročal, da po srečanju leta 2010 slovenski obveščevalci spremljajo okoli 100 ljudi oziroma nekaj deset družin, ki so povezane z ekstremisti.

Avstrijski viri ob tem potrjujejo, da so se salafisti srečali v Dolu pri Ljubljani, v igri je bilo celo orožje. Andrej Rupnik, nekdanji direktor Sove, je za 24ur povedal, da takšnega urjenja pri nas ne bi bilo mogoče izvesti in da obveščevalci podrobno sledijo vsaki potezi salafistov.

Sicer pa ima Avstrija glede radikalizacije islamistov večje težave kot Slovenija in je ogroženost pri nas resnično majhna, a je ne gre zanemariti. Kljub temu ima Slovenija težavo, in sicer zaradi tranzita islamistov med Avstrijo in BiH.
 

Deli s prijatelji