OSTALI BREZ PRESEŽKA

Občina zdravstvenemu domu vzela 1,2 milijona €!

Objavljeno: 11.01.2017 20:27

ZD Celje je ostal brez presežka, ki bi ga namenil za prizidek in opremo. Njegovi predstavniki v tožbo, pod katero se njihova direktorica Alenka Obrul ni podpisala.

CELJE – Javni zdravstveni sistem v Sloveniji je naš križ, ki nam ga nikakor ne uspe urediti: bolniki tarnajo o vrstah, zdravniki o slabih plačah; na novo opremo in sodobno tehnologijo se ponekod čaka leta, drugod preplača. Nikoli ni prav. Težave v raju nastanejo celo, če je denarja preveč. To potrjuje zgodba Zdravstvenega doma Celje (ZDC), kjer se nezadovoljstvo vleče že leta. Točneje, štiri leta. Tako dolgo, odkar je na čelu ZDC kot direktorica Alenka Obrul, in že ob njenem imenovanju so se pošteno lomila kopja v knežjem mestu.

Vzpenjajoča se kariera Obrulove se je začela po lokalnih volitvah 2010, na katerih je neuspešno nastopila na listi SLS, a se je iz občinske službe na občini Štore najprej zavihtela na mesto predsednice celjskega nogometnega prvoligaša (!), nato je neuspešno kandidirala za direktorico knjižnice, a ji je uspel met na direktorski stolček zaradi izdatne podpore občine (kot ustanoviteljice javnega zavoda ZDC). Občino tradicionalno vodi njen strankarski kolega Bojan Šrot, s katerim sta nastopila na isti volilni listi iste stranke pred sedmimi leti. Kronisti sicer poročajo, da je Obrulova še posebno pogorela na predstavitvi članom sveta ZDC, kjer naj ne bi znala odgovoriti na mnoga vprašanja o poznavanju zdravstva, na primer, kdo so nosilci zdravstvene dejavnosti, kdo lahko zaprosi za koncesijo, kdo so podpisniki splošnega dogovora o izvajanju dejavnosti. Teh navedb Obrulova nikoli ni zanikala, a niti niso bile usodne za njeno funkcijo, dasiravno so se zaradi njenega imenovanja vrstili odstopi iz sveta zavoda.

»Celoten članek je na voljo našim naročnikom. Vabimo vas, da to postanete: v sledeči tabeli si izberite digitalni paket po vaši meri.« 

Želite brati več?
Cenik
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
* Naročnina po preteku prvega meseca naročnine se obračuna po veljavnem ceniku Dela d.o.o.

Komentiraj članek

Pred komentiranjem se prosim prijavite. Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Pogoji komentiranja