VELIKI PROJEKT

Ob srebrnem jubileju klekljana zastava

Objavljeno: 18.06.2016 20:49Posodobljeno: 19.06.2016 07:02

Tanja Oblak je s 25 sodelavkami izdelala klekljano slovensko zastavo Z osupljivo lepoto prevzame vsakogar, v soboto blagoslov na Brezjah.

LJUBLJANA – Junij je klekljarski mesec. Pod streho so že končni izlet klekljaric v Škofjo Loko, klekljarska delavnica v Slovenskem etnografskem muzeju (SEM) ter delavnica in razstava na Rakovniku, danes v baziliki Marijinega narodnega svetišča na Brezjah blagoslavljajo slovensko klekljano zastavo, zvrstijo se še razstava Čipkarske vezi v SEM, 23. junija klekljanje v živo na ljubljanski Stritarjevi ulici, od 24. do 26. junija gostimo v Ljubljani 17. svetovni klekljarski kongres OIDFA, konec meseca razstavljajo klekljarske izdelke v Žireh.

Idrija, Brezje, Lurd, Vatikan

Kje drugje kot v čipkarski prestolnici Idriji se je klekljanja izučila tudi Ljubljančanka Tanja Oblak, ko je obiskovala tamkajšnjo srednjo vzgojiteljsko šolo. Pri petnajstih letih se je prvič srečala s čipkarsko umetnostjo in jo je sčasoma tako zasvojila, da se ukvarja samo še s klekljanjem. S statusom pedagoginje v kulturi vodi tečaje klekljanja, delavnice po vrtcih in šolah, dobrodelno tudi po bolnišnicah in rehabilitacijskih centrih. Še vedno razstavlja, njena velika strast pa so tudi množični dobrodelni projekti. 

Celoten članek je na voljo našim naročnikom. Vabimo vas, da to postanete: v sledeči tabeli si izberite digitalni paket po vaši meri.

Želite brati več?
Cenik
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
* Naročnina po preteku prvega meseca naročnine se obračuna po veljavnem ceniku Dela d.o.o.

Komentiraj članek

Pred komentiranjem se prosim prijavite. Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Pogoji komentiranja