VODSTVO

Novi člani uprave Darsa so Knez, Svoljšak in Skok

Objavljeno 20. avgust 2012 18.26 | Posodobljeno 20. avgust 2012 18.54 | Piše: P. J.

Za predsednika uprave se je prijavilo 12, za dva člana uprave pa 32 kandidatov.

LJUBLJANA – Novi člani uprave Darsa so postali Matjaž Knez, Tine Svoljšak in Franci Skok. Po poročanju Financ so tako danes po zaslišanju kandidatov odločili člani nadzornega sveta Darsa.

Prvi nadzornik Dušan Hočevar je dejal, da so se tako odločili na podlagi strokovnih kriterijev, programov in vizije razvoja, ki so jo novi člani pripravili. Dejal je še, da bodo oboji težili k temu, da bodo uporabniki cest zadovoljnejši.

Izmed 12 kandidatov s prispelimi prijavami so na razgovor za predsednika uprave povabili štiri kandidate. Za dva člana uprave se je potegovalo kar 32 kandidatov, od tega je bilo 24 prijav popolnih, na razgovor pa so povabili šest kandidatov. 

Knez je šesti prvi mož Darsa

Razpis za upravo Darsa je bil objavljen po razrešitvi Mateje Duhovnik in Gordane Bošković. Dars je od konca junija, ko so nadzorniki razrešili dotedanjo predsednico uprave Duhovnikovo in članico uprave Boškovićevo, začasno vodil Knez, član uprave pa je bil Svoljšak.

Nova uprava Darsa je štiričlanska, saj poleg omenjenih članov v njej sedi tudi delavski direktor, poroča STA. Delavce v upravi zastopa Alojz Ratajc.

Pred Duhovnikovo so Dars vodili Tomislav Nemec (od oktobra 2007 do septembra 2009), Rajko Siročič (od novembra 2005 do oktobra 2007), Janez Božič (od marca 1999 do decembra 2004, ko je bil imenovan za ministra za promet) in Jože Brodnik (od novembra 1993 do februarja 1999). Knez je tako šesti prvi mož te družbe, poroča STA.
 

Deli s prijatelji