PRI JELKU KACINU

Nov rubež, nova razprodaja premoženja stranke LDS

Objavljeno 01. februar 2014 10.39 | Posodobljeno 01. februar 2014 10.39 | Piše: A. L.

Na tokratni dražbi bodo na voljo stoli, miza in fotokopirni stroj.

V pisarni Jelka Kacina (levo) ne vedo, ali so predmet prodaje njihove premičnine ali tiste od stranke LDS, ki ji predseduje Anton Anderlič.

LJUBLJANA – Na Dunajski 5 v Ljubljani, v tako imenovani Črni vdovi, se bo dan pred valentinovim, tako je napovedano, odvijala dražba zarubljenih premičnin. Spet stranki LDS, ki še išče rešitve za svoje finančno stanje. Ena od dražb je bila napovedana že septembra lani, ko smo razkrili tudi, da LDS gostuje v prostorih evropskega poslanca Jelka Kacina in mu sploh ne plačuje najemnineimage. Več o takratni dražbi preberite v članku Telekom stranki LDS zarubil slike in tiskalnikimage.

Ali prodajajo lastnino LDS ali Jelka Kacina?

Na za 13. februar napovedani dražbi bodo naprodaj stoli (10 kosov), miza in fotokopirani stroj. Vse skupaj se bo prodajalo za 900 evrov. Pa so te premičnine sploh v lasti LDS ali gre za lastnino evropskega poslanca Jelka Kacina (evroposlanec nam je pred časom pojasnil, da ima LDS tam samo nabiralnik, na voljo pa jim je tudi sejna sobaimage)? Predsednik LDS Anton Anderlič nam odgovorov ni znal dati, prav tako se ne spomni, da bi ga seznanili z napovedano dražbo, zato nam je svetoval, da se naj obrnemo na generalnega sekretarja Roka Hribarja.

Ne vedo, kaj je od LDS in kaj od Kacina

Lastništvo premičnin smo pokušali preveriti tudi pri Alji Gabrijel, vodji pisarne prej omenjenega evropskega poslanca v Ljubljani, a nam je zatrdila, da ne ve, kateri stoli so od LDS in kateri od evroposlanca. Tudi ko smo povpraševali za fotokopirni stroj, nas je hitro zavrnila, da ne ve, kaj je od LDS in kaj njihovo, ter nas tudi ona napotila na generalnega sekretarja LDS.

»Dolg je, se ne slepimo«

»Delamo na tem, da do dražbe ne bi prišlo,« je za Slovenskenovice.si povedal Hribar in pojasnil, da gre za dolgove, ki so nastali v preteklosti, predvsem zaradi volitev. Sicer pa dodaja, da so samo v oktobru, novembru in decembru poplačali za okoli 90 tisoč evrov dolgov, v celem letu 2013 pa se je dolg zmanjšal približno za polovico (konec leta 2012 je znašal okoli 700 tisoč). »Dolg je, se ne slepimo. Delamo na tem, da to čimprej poravnamo,« je povedal. Prihodke v stranki LDS ustvarjajo iz članarin, sredstva prejemajo iz državnega zbora (volitve 2011) in od lokalnih odborov (lokalne volitve 2010).

V stranki LDS trenutno nimajo zaposlenih. Kot pravi Hribar, so vsi volonterji.

S spletne strani izvršitelja je razvidno, da se bo prva javna dražba zgodila 13. februarja.

Deli s prijatelji