KANDIDATURA

»Niso hoteli Srba za župana, Črnogorec je pa dober«

Objavljeno 28. marec 2014 19.30 | Posodobljeno 28. marec 2014 19.30 | Piše: A. K.

Na facebooku se je razvnela vroča debata glede Damjanovičeve kandidature.

Vroča debata na facebooku.

LJUBLJANA – Potem ko je direktor Slovenske filharmonije Damjan Damjanovič potrdil, da bo kandidiral za župana Ljubljane,image so mu številni čestitali in podprli njegovo odločitev. »Končno normalen, kulturen, inteligenten, priljuden in pošten kandidat za župana Ljubljane! Čestitke za pogum,« je Damjanoviču čestital Dejan.

»Zokiju bo povzročil malce potenja«

»Če nič drugega, bo vsaj Zokiju povzročil malce potenja, če bo moral 'najboljši župan na svetu' v drugi krog,« je dodal Filip, ki meni, da se Jankoviću ni treba bati za zmago, »dokler lahko s svojimi partizanskimi zbori napolni Stožice«.

»Ljubljana si zasluži Slovenca za župana«

In medtem ko Damjanoviča večina prijateljev in znancev podpira, se najdejo tudi takšni, ki menijo, da žirant šova Slovenija ima talent ni primeren kandidat.

»Kako so Slovenci 'prevrtljiv' (muhast, nestanoviten, spremenljiv – op. p.) narod. Najprej so kričali 'Ne Srba za župana', sedaj pa je Črnogorec dober. Pa da ne bo pomote, po 'faci' se mi zdi dober človek, ampak nekoč je pisatelj Pahor rekel, ali Pirančani nimajo slovenskega kandidata za župana. Jaz mislim, da si Ljubljana kot slovenska prestolnica tudi zasluži Slovenca za župana, razen če je to že res tako južnjaško mesto, da je to nemogoče,« se je ob Damjanoviča obregnil Bogdan

Deli s prijatelji