NARAVA BI UTEGNILA POKAZATI ZOBE

Nič kaj spodbudno: katastrofalna pozeba na dan matere Zemlje?

Objavljeno: 19.04.2017 10:35Posodobljeno: 19.04.2017 10:36

Konec tedna se bodo nočne temperature spustile do –5 stopinj. V nevarnosti cvetovi jablan in plodiči breskev, edino upanje je veter.

LJUBLJANA – Smo v zadnjem letu Slovenci res tako hudo grešili, da nas bo narava prav na mednarodni dan Zemlje, v petek, 21. aprila, spet hudo kaznovala? Jutranje temperature se bodo namreč v petek spustile do –5 °C. A zmrzali še ne bo konec, saj bo v noči na soboto temperatura verjetno padla še nižje.

Se torej ponavlja lanska zgodba, ko je mraz v jutranjih urah tistega torka, 26. aprila, udaril po poljih in vinogradih vzhodne in južne Slovenije in kmetom odnesel več kot polovico pridelka? Temperatura se je takrat v nižjih legah spustila tudi do –7 stopinj Celzija.

»Na podlagi vseh parametrov in izmerjenih količin se bo konec tedna temperatura spustila za ta čas krepko pod ničlo. Edino upanje je veter, ki mrazu ne dopušča, da bi pritisnil do dna,« nam je povedala mag. Tanja Cegnar z agencije za okolje. A to je slaba tolažba, saj bo v zatišnih legah zaradi tega še bolj pritisnil in še dlje koval v led cvetove jablan.

»Celoten članek je na voljo našim naročnikom. Vabimo vas, da to postanete: v sledeči tabeli si izberite digitalni paket po vaši meri.« 

 
Želite brati več?
Cenik
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
* Naročnina po preteku prvega meseca naročnine se obračuna po veljavnem ceniku Dela d.o.o.

Komentiraj članek

Pred komentiranjem se prosim prijavite. Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Pogoji komentiranja