PRIHAJA PREOBRAT

Ni še konec. Še bo vroče

Objavljeno 27. julij 2015 16.13 | Posodobljeno 27. julij 2015 16.13 | Piše: D. P.

Ob Jadranu bo delno jasno, drugod spremenljivo do pretežno oblačno z občasnimi padavinami, tudi nevihtami.

Ogrelo se je zaradi južnega vetra iz Sahare.

LJUBLJANA – Danes bo spremenljivo do pretežno oblačno. Najvišje dnevne temperature bodo od 20 do 24, le na Primorskem se bo ogrelo do 28. Tako vreme se bo nadaljevalo do vključno četrtka.

Do četrtka mokro

V sredo bo sprva delno jasno, popoldne se bo pooblačilo, začele se bodo pojavljati plohe in nevihte. V četrtek bo oblačno, občasno bo deževalo, na Primorskem bodo tudi nevihte. Razmeroma hladno bo.

»Spet prihaja poletje. Tisto prijetno poletje,« nam je povedal dežurni vremenoslovec Janez Markošek iz Agencije RS za okolje.

»Ogrelo se bo do 32, morda celo 33 stopinj, ekstremnih temperatur pa ne bo,« je Markovšek v številkah pojasnil, kako toplo bo. »Kot je videti iz napovedi, bi lahko to obdobje trajalo do prihodnjega tedna.«

Vlažen zrak

Nad zahodno Evropo je ciklonsko območje z vremensko fronto, ki sega od južne Skandinavije prek srednje Evrope do Alp in zahodnega Sredozemlja. V višinah priteka s šibkimi jugozahodnimi vetrovi razmeroma vlažen zrak.

Kako bo pri sosedih?

Ob Jadranu bo delno jasno, drugod spremenljivo do pretežno oblačno z občasnimi padavinami, tudi nevihtami. Jutri bo spremenljivo oblačno, pojavljale se bodo krajevne plohe. V Istri in Kvarnerju bo pihal jugo.

Deli s prijatelji