GOBARSKI PODVIG

Nabrali so 100 kilogramov gob

Objavljeno 06. oktober 2017 15.47 | Posodobljeno 06. oktober 2017 15.48 | Piše: Oste Bakal

V Negovi pripravili 24. obrtniško-podjetniški gobarski piknik. Več kot 200 udeležencev se ni ustavljalo le pri jurčkih in lisičkah.

Nabrane gobe so udeleženci aranžirali in postavili na ocenjevanje. FOTO: Oste Bakal

NEGOVA – Medtem ko gobarji na skrajnem severovzhodu države večino leta niso imeli veliko sreče, pa jim je jesen le prinesla nekaj več veselja. V gozdove okoli Negove so se podali mnogi udeleženci tradicionalnega, že 24. gobarskega piknika Območne obrtno-podjetniške zbornice (OOZ) Gornja Radgona. Jurčkov in lisičk so sicer našli le za vzorec, je pa bilo veliko drugih gob. In čeprav so jih pozneje skoraj vse pojedli, nikomur ni bilo slabo.

Organizatorji iz OOZ Gornja Radgona s predsednikom Vladom Rojkom, podpredsednikom Darkom Firštom ter sekretarko Majdo Horvat na čelu​ so se znova odlično izkazali. Bili so zadovoljni, da se je tudi letos po negovskih gozdovih potepalo toliko ljudi. Skoraj vseh 200 udeležencev je bilo zelo zadovoljnih tudi z nabranimi gobami, ki jih je bilo letos celo več kot običajno. Skupno so jih nabrali več kot 100 kilogramov in iz njih skuhali skoraj 100 litrov odlične gobove juhe, ki so jo prisotni kar razgrabili.

Piknik se je, kot je že v navadi, začel že zgodaj zjutraj in končal pozno zvečer ob Lovskem domu Negova. Udeleženci so se po jutranjem okrepčilu na zbirnem mestu odpravili v gozd in opoldne prišli nazaj. Sledilo je aranžiranje nabranih gob za poznejšo razstavo in ocenjevanje, na katerem je posebna komisija nagradila šest najboljših omizij. Po kosilu je sledil simpozij, na katerem je o gobah spregovoril priznani strokovnjak Milan Kelhar. Ekipa Darka Firšta je nato skuhala odlične gobove jedi, med njimi juho, ki je šla najbolj v slast.

Zanimivega celodnevnega dogodka, ki je postal zelo priljubljen, ne le med obrtniki in podjetniki, so se udeležili tudi župana občin Sveti Jurij ob Ščavnici Miroslav Petrovič in Gornja Radgona Stanislav Rojko ter član UO Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije, sicer predsednik OOZ Murska Sobota Vlado Mandič
 

Deli s prijatelji