PROSLAVA

Na državni proslavi ga ni bilo, v Dražgoše gre

Objavljeno 12. januar 2013 07.47 | Posodobljeno 13. januar 2013 07.47 | Piše: P. J.

Ljubljanski župan se 22. decembra ni udeležil državne proslave zaradi ideoloških razlogov.

Na lanskoletni proslavi.

LJUBLJANA – Zoran Janković se bo z delegacijo MOL udeležil prireditve ob 71. obletnici dražgoške bitke, položil bo tudi venec v spomin padlim žrtvam, so sporočili iz kabineta ljubljanskega župana.

Ideološka razhajanja

Župan Janković se decembra ni udeležil državne proslave ob dnevu samostojnosti in enotnosti. Takrat so v dopisu zapisali, da se proslave ne bo udeležil zaradi številnih ideoloških delitev. »Ker očitno tudi tokratna proslava ob dnevu samostojnosti in enotnosti odpira ideološka vprašanja in se zapleta že okoli same himne, gospod Janković ne želi biti del tovrstnih manipulacij. Zato njegovo udeležbo opravičujemo,« so zapisali v dopisu.

Zanimalo nas je, ali se županu ne zdi, da tudi ta proslava spodbuja ideološke delitve in razhajanja. V kratkem odgovoru so zapisali, da je »omenjena proslava izraz spoštovanja do preteklosti, katere del smo in brez katere nas tudi danes ne bi bilo«.

Lanska proslava je odmevala predvsem po govoru predsednika zveze borcev Janeza Stanovnika, v katerem je obračunal z ameriškim veleposlanikom v Sloveniji.

Deli s prijatelji