VREMENSKA

Mraz bo vztrajal do nedelje, nato preobrat

Objavljeno 20. januar 2016 19.29 | Posodobljeno 20. januar 2016 19.29 | Piše: Mo. S.

Kmalu se bomo lahko poslovili od nizkih temperatur, snega pa tudi ne bo.

V New Yorku se temperature gibljejo med –20 in –15 stopinjami Celzija.

LJUBLJANA – Če morda pogrešate zimo z debelo snežno odejo, vas moramo razočarati – do nadaljnjega je ne bo. Res je, da so temperature prav zimske, ampak vztrajale bodo le še nekaj dni, potem pa se bo otoplilo.

»Do konca tega tedna se nadaljuje mrzlo, suho zimsko vreme. V prihodnjem tednu kaže na postopno otoplitev. Glede padavin pa še ni resnih izgledov,« nam je povedal dežurni vremenoslovec pri Agenciji RS za okolje (Arso) Brane Gregorčič.

Posamezne snežinke še ne prinesejo odeje

Večjih količin padavin še ni na vidiku. Glede na otoplitev bi v prihodnjem tednu lahko deževalo, vendar so ti dnevi še predaleč za natančnejšo napoved. Se je pa za soboto za severovzhodni del države napovedalo nekaj snežink. Ampak tudi te pokrajine ne bodo pobelile, nam je povedal Gregorčič.

Vsaj en teden bo torej še suho, temperature pa bodo do nedelje podobne kot zdaj: jutranje med –12 in –6, čez dan pa okoli ničle. Seveda se iz dneva v dan te številke lahko spremenijo za kakšno gor ali dol, ampak mraz bo načeloma vztrajal do konca tedna.

Mraz se najbrž vrača ob koncu meseca

Na žalost tudi 10-dnevna vremenska napoved ne prinaša zime, razen morda ob koncu meseca: »Naši kraji bodo v območju visokega zračnega tlaka, s severnimi do zahodnimi vetrovi bo v višinah pritekal postopno toplejši zrak, zadnji dan obdobja (28. januar) pa predvidoma znova hladnejši,« so zapisali.

In za koliko se bo otoplilo? Sredi prihodnjega tedna bodo najvišje temperature lahko tudi okoli 10 stopinj Celzija.

Deli s prijatelji