PROSI ZDRAVNIKE

Kuža že sedem let vsak dan na grobu

Objavljeno: 20.11.2017 20:31Posodobljeno: 20.11.2017 20:36

Lucija Kristan v solzah spremlja dogajanje na otroški srčni kirurgiji.

  • Grob nesrečne Ines, na katerega vsak dan zahajata mama Lucija in hčerin psiček Belko
  • Ines Zakelšek je bila prikupna najstnica
  • Fotografija hčerke Ines krasi steno v jedilnici
  • Zdravnike prosi, naj se kaj naučijo iz lastnih napak, da tako žalostnih zgodb ne bo več

VUHRED – Luciji Kristan, ki je pred sedmimi leti pokopala še ne 16-letno hčerko Ines Zakelšek, še danes po licih tečejo solze, ko v medijih spremlja nepojmljivo dogajanje na otroški srčni kirurgiji v UKC Ljubljana. Prav tam, v enoti intenzivne terapije, je namreč tudi sama izgubila hčer. Ines je bila razpeta med Ptujem, kjer je med tednom bivala v zavodu za otroke s posebnimi potrebami, in Vuhredom, kjer je doma preživljala vikende pri babici in mami. Čeprav je od njene smrti minilo že nekaj let, pa Lucija vedno znova premleva dogajanje zadnjih dni njenega življenja, saj naj bi bila njena Ines, tako ji je povedal eden od srčnih kirurgov, ki tam ne dela več, med prvimi desetimi, ki naj bi umrli zaradi malomarnega zdravljenja.
»Najbolj pa boli, ker ji nisem mogla pomagati, čeprav me je rotila, naj nekaj ukrenem,« v solzah podoživlja dogajanje Lucija, ki vsak dan obišče hčerin grob. Ne sama, z njo gre vedno tudi beli maltežan Belko, ki se tistega dne, ko je Ines v ljubljanski UKC odpeljalo reševalno vozilo, kar ni dal odgnati in so ga komaj spravili iz avtomobila. Zdaj pa vsakič, ko se z Lucijo odpravita na pokopališče, leže na njen grob, ob spominsko ploščo, in na svoj način za njo še vedno žaluje. Doma je stanovanje prav tako še vedno polno spominov na najstnico, ki je oboževala orhideje, zato jih je v kuhinji vse polno, Ines pa nas gleda s fotografije na steni.

»Celoten članek je na voljo našim naročnikom. Vabimo vas, da to postanete: v sledeči tabeli si izberite digitalni paket po vaši meri.«
Želite brati več?
Cenik
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
* Naročnina po preteku prvega meseca naročnine se obračuna po veljavnem ceniku Dela d.o.o.

Komentiraj članek

Pred komentiranjem se prosim prijavite. Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Pogoji komentiranja