ŽUPANOVANJE

Kucler Dolinarjeva: Zbogom Meršol, Marinič, Simčič in Jaklič

Objavljeno 15. marec 2012 19.35 | Posodobljeno 15. marec 2012 17.27 | Piše: S. J.

Kandidatka za županjo Ljubljane je spregovorila o svojih načrtih za prestolnico in aktualnih temah.

Mojca Kucler Dolinar.

LJUBLJANA – »Na volitvah pričakujem dober rezultat. Seveda dober ne le zame, ampak tudi za Ljubljančane,« je na vprašanje ali ima možnost za zmago na volitvah, v MMC-klepetalnici odgovorila Mojca Kucler Dolinar. Skupna kandidatka SDS in NSi za županjo Ljubljane vidi osrednji potencial prestolnice v meščanih, ki jim trdno zaupa.

Tramvaj da, tržnica ne

Dejala je, da si Ljubljančani pod njenim vodstvom lahko obetajo tramvaj – denar zanj naj bi dobili pri evropskih skladih. Zavzema se tudi za uvedbo enotne vozovnice za avtobusni in železniški prevoz. Poudarila je, da se cene avtobusnega prevoza nikakor ne smejo več zviševati. Kot je znano, ostro nasprotuje izgradnji garažne hiše pod osrednjo mestno tržnico.

Stožice so nasedel projekt

»Tako velike in nasedle projekte, kot so Stožice, je težko reševati,« je povedala. Zato se ji zdi najbolje, da bi poiskali zasebnega upravitelja, ki bi skrbel za zapolnjenost objekta, in se z njim dogovorili o terminih, ki bodo na razpolago Ljubljani in njenim klubom.

Kako Ljubljano izvleči iz dolgov?

Ljubljano naj bi iz dolgov rešila s preprostim manevrom: »Pravila ne porabi več, kot imaš se držim tudi pri lastni denarnici.« Ob tem je omenila, da so izleti z magistrata na Šubičevo in nazaj predragi za davkoplačevalce in zanjo povsem nesprejemljivi. To je seveda letelo na Zorana Jankovića. O njegovih projektih je povedala: »Videz ni vse, nobeden od projektov ni čist.« Vendar Jankovića ni le grajala, ampak je zanj našla tudi dobro besedo. Pohvalila ga je pri ureditvi mestnega jedra.

Kdo bi moral odstopiti?

V klepetu se edina ženska, ki se poteguje za županjo Ljubljane, ni mogla izogniti aktualnim temam. Po njenem mnenju bi moral Mitja Meršol, poslanec Pozitivne Slovenije, zaradi afere SDV odstopiti. »Sodelovanje v tajnih policijah totalitarnih režimov je v popolnem nasprotju z demokracijo,« je povedala. Prav tako meni, da bi se morala od poslanskega stolčka posloviti tudi Branko Marinič in Ivan Simčič, na čelu Lekarne Ljubljana pa ne bi pustila Marka Jakliča.

Deli s prijatelji