TURISTI SE VRAČAJO

Kolona pred predorom dolga že 12 km, na mejah stojijo tudi dve uri

Objavljeno 19. avgust 2017 15.42 | Posodobljeno 19. avgust 2017 15.43 | Piše: STA, P. Pa.

Ta konec tedna velja za enega najbolj obremenjenih, razmere na cestah so neznosne.

LJUBLJANA Drugo polovico avgusta marsikdo še vedno izkoristi za zadnje dni počitka pred začetkom novega šolskega leta, drugi pa se s počitnic že vračajo. To se pozna tudi na slovenskih cestah, kjer je še vedno precej gneče. Najbolj obremenjen je konec gorenjske avtoceste, kjer je pred predorom Karavanke proti Avstriji 12 kilometrov dolga kolona.

Za Kranjsko Goro v prometnoinformacijskem centru priporočajo izvoz Lesce. Zaradi poostrenega nadzora, ki ga izvajajo na avstrijski strani, občasno zaprejo predor Karavanke, pa tudi predor Ljubelj proti Avstriji.

Prometne nesreče:

glavna cesta CeljeZidani MostKrško je zaprta v Radečah;
na cesti KrtinaMoravčeIzlake promet poteka izmenično enosmerno v Krašcah;
na cesti MestinjePodčetrtek promet poteka izmenično enosmerno pri Pristavi pri Mestinju.

Zastoji so tudi na hrvaški strani. Po podatkih hrvaškega avtokluba HAK je na hitri cesti 7 km dolga kolona proti mejnima prehodoma Sečovlje in Dragonja.

Vse stoji

Gneča je tudi na podravski avtocesti pred razcepom Draženci proti Hrvaški, tam je kolona dolg en kilometer. Daljša kolona vozil je tudi na ljubljanski zahodni obvoznici med razcepoma Koseze in Kozarje proti Brezovici in Vrhniki. Poleg tega se je pred cestninsko postajo Log zgodila prometna nesreča.

Na primorski avtocesti je med počivališčem Lom in Uncem prav tako zaradi prometne nesreče upočasnjen promet proti Kopru, potovalni čas se tako podaljša za 10 do 15 minut.

Zastoji so še na cestah DraženciPodlehnikGruškovje, med Sečo in Sečovljami, na cesti ŠmarjeDragonja in PodgradStarod.

Na mejnih prehodih tudi dve uri 

Po zadnjih podatkih so daljše čakalne dobe na mejnih prehodih Dragonja (vstop dve uri, izstop ena ura), Sečovlje (vstop dve uri, izstop ura in pol), Sočerga (vstop ena ura, izstop 30 minut), Starod (vstop ena ura, izstop 30 minut), Obrežje (vstop 30 minut), Vinica (vstop 30 minut), Jelšane (vstop 30 minut) in Gruškovje (vstop ura in pol, izstop 50 minut).

 

Deli s prijatelji