KADROVANJA

Kdo so najtesnejši sodelavci Alenke Bratušek

Objavljeno: 28.03.2013 14:26Posodobljeno: 28.03.2013 14:37

Med njimi je tudi, kot smo napovedali, sin poslanke Alenka Pavlič.

  • Alenka Bratušek

LJUBLJANA – Tamara Vonta (Pozitivna Slovenija), Gašpar Gašpar Mišič (Pozitivna Slovenija), Dušan Kričej (DL), Dušan Kumer (SD) in Jernej Pavlič (Pozitivna Slovenija). To so najtesnejši sodelavci predsednice vlade Alenke Bratušek. Funkcijo državnega sekretarja bodo opravljali od 1. aprila.

Naj omenimo, da je Jernej Pavlič sin poslanke Alenke Pavlič.


Podpredsedniki premierke

Na predlog predsednice vlade so za podpredsednike imenovani Karl Viktor Erjavec, minister za zunanje zadeve, Dejan Židan, minister za kmetijstvo in okolje, in Gregor Virant, minister za notranje zadeve in javno upravo. 

Povezane vsebine

Pristojnosti

– Vontova bo pristojna za vzpostavitev dialoga s civilno družbo in koordinacijo državljanskih pobud.
– Mišič bo državni sekretar, ki bo svoje delo opravljal v kabinetu predsednice vlade in v kabinetu ministra za gospodarski razvoj in tehnologijo, kjer bo zadolžen za koordinacijo velikih infrastrukturnih projektov in pomoč pri sanaciji gospodarskih družb v težavah.
– Kričej bo delo opravljal v kabinetu predsednice vlade in v kabinetu ministra za notranje zadeve in javno upravo, kjer bo zadolžen za koordinacijo učinkovite državne informatike.
– Kumer bo državni sekretar, ki pomaga predsedniku vlade ali ministru brez resorja pri opravljanju njegove funkcije v okviru danih pooblastil.
– Enako kot Kumer bo predsednici vlade pomagal tudi Pavlič.

Državni sekretarji v 59. plačni razred

Vlada je na današnji seji določila, da se funkcija državnega sekretarja uvrsti v 59. plačni razred (napredujejo lahko do 61. plačnega razreda). Mesečno to pomeni najmanj 4283,14 evra bruto. Predsednica vlade je uvrščena v najvišji, 65. plačni razred, kar pomeni, da državo mesečno stane 5419,54 evra bruto.

Na Mors Klemenčič

Za državnega sekretarja na ministrstvu za obrambo je bil imenovan Zoran Klemenčič. In sicer od jutri. Diplomiral je na Fakulteti za družbene vede v Ljubljani. Po poklicu je univerzitetni diplomirani obramboslovec. Na obrambnem področju je zaposlen od leta 1990 dalje. Od 24. julija 2009 do imenovanja je bil glavni inšpektor za obrambo.


Koga so danes razrešili, koga imenovali

Vlada Republike Slovenije je danes s položaja generalne sekretarke na ministrstvu za obrambo razrešila Mojco Stoschitzky. Njeno mesto bo kot vršilka dolžnosti zasedla Mojca Ferjančič Podbregar.

Kot smo napovedali, je vlada razrešila Boruta Rončevića in imenovala Urbana Krajcarja za v. d. direktorja direktorata za visoko šolstvo in znanost.

Razrešitev je doletela tudi generalnega direktorja direktorata za investicije Andreja Vihteliča. Na njegovo mesto je kot vršilec dolžnosti imenovan Mitja Valič.

Drago Balent ni več generalnega direktorja direktorata za šport. Vršilec dolžnosti je postal Edvard Kolar.

Razrešen je bil tudi generalni sekretar MIZKŠ Tomaž Rozman. V. d. je postal Gregor Kos.

Vlada Republike Slovenije je na današnji seji sprejela sklep, da se z jutrišnjim dnem razrešijo člani uradniškega sveta Kory Golob, Božo Predalič, Rado Likar in Mitja Horvat. Namesto njih za člane imenuje Štefko Korade Purg, Sonjo Šmuc, Janeza Stareta in Tomija Nemca