ORANŽNO

Izredno opozorilo: tu bo najhuje

Objavljeno 22. oktober 2017 19.16 | Posodobljeno 22. oktober 2017 19.16 | Piše: P. Pa.

Agencija za okolje opozarja.

Močna burja povzroča visoke valove.

LJUBLJANA – Agencija za okolje je izdala izredno opozorilo. »Danes zvečer in v noči na ponedeljek bo na Primorskem pihala močna burja,« so zapisali in dodali, da bo na izpostavljenih legah v sunkih dosegala tudi hitrost do 100 in 120 kilometrov na uro.

V drugem delu noči bo hitro slabela in do ponedeljka zjutraj ponehala.

 

image

 

Zvečer bo oblačno s padavinami, tudi posameznimi nevihtami, ki bodo ponoči od zahoda slabele in do jutra že večinoma ponehale.

Najnižje jutranje temperature bodo od 1 do 8, ob morju okoli 11 stopinj Celzija. V ponedeljek dopoldne se bodo oblaki na zahodu ter ponekod na Gorenjskem trgali. Drugod bo oblačno, ponekod ob meji s Hrvaško in na vzhodu bo občasno še rahlo deževalo. Predvsem v Prekmurju in na Štajerskem, Koroškem ter Gorenjskem vzdolž Karavank in Kamniških Alp bo pihal severni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 9 do 13, na Primorskem do okoli 17 stopinj.

V torek bo delno jasno z občasno zmerno oblačnostjo. Severni veter se bo spet okrepil in v noči na sredo ponehal. V sredo in četrtek bo večinoma sončno. Zjutraj bo po nekaterih kotlinah megla.

Deli s prijatelji