PO POŽARU V KEMISU

Gasilcu z Vrhnike dejali, da si je uničil pljuča. Z odgovorom jih je šokiral

Objavljeno: 19.05.2017 17:12Posodobljeno: 19.05.2017 17:12

Na družbenem omrežju se je odprla debata občanov Vrhnike. Izstopa pričevanje gasilca, ki je med prvimi šel nad ognjene zublje.

»Če bi se mi umaknili, bi eksplodiral še oddelek z lahko vnetljivimi snovmi ... Takrat bi bilo šele hudo. Takrat pa bi res lahko govorili o ekološki katastrofi. Naj še nekaj omenim: mi smo bili tam z ekipo slabih 5 uric in nisem nič čutil (pekoče oči itd ...), sem pa kašljal čez dan. Naj še povem, da smo bili cca. 50 metrov od požara brez mask. Če je še kdo bil tam (gasilec al pa CZ / reševalec), še enkrat kapo dol fantom in dekletom :)«

Tako se je prostovoljni gasilec na družbenem omrežju Med.Over.Net odzval na pomisleke mnogih, da bi pogumni fantje, ki so poskušali pogasiti požar v obratu za predelavo kemičnih odpadkov Kemis, morali poskrbeti zase, se umakniti in pustiti, da pogori, kar ima za zgoreti.

Bralka se je odzvala: »Tebi in vsem moj poklon. Ne da se povedati, kako vas v resnici cenimo. Upam, da ne boste imeli zdravstvenih težav. Jaz bi vam dala opremo, plačo krat 3 ... vse!! Sem dala letos za koledar našim, pa potem je bila še ena prireditev ... naslednjič dam 150 €! Zlata ste vredni!«

In prav zdravstvene težave oziroma vpliv strupenih snovi, ki so se ob požaru sprostile v okolje, so nato prevladale v diskusiji:

»Verjetno ti še ni jasno, da si si uničil pljuča!!!« je prostovoljnemu gasilcu pribil anonimnež.

Gasilec je nato z odgovorom šokiral vse:

Brez skrbi, da vem, kaj sem si uničil. Ampak poglej: gasilci smo pač taki, da tvegamo svoja življenja za tuja ... pač tko je. Če bi bili gasilci takega mišljenja, kot si ti, bodi brez skrbi, da bi bila škoda za vse še večja. Mi je pa v veliko veselje, da še vedno obstajajo ljudje, ki nas razumejo in podpirajo. Hvala tudi vam :) «.

Imate fotografije z Vrhnike ali bi želeli kaj dodati? Uporabite spodnji obrazec:

Povezane vsebine

Komentiraj članek

Pred komentiranjem se prosim prijavite. Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Pogoji komentiranja