GNILE DESKE

FOTO: Vsak dan čez smrtno nevaren most

Objavljeno: 14.12.2017 21:18Posodobljeno: 14.12.2017 21:18

Stanovalcu so se pod nogami udrle gnile deske. To je edina pot do doma, najbolj se bojijo za otroke.

HRASTNIK – Stanovalci na Cesti 1. maja 38 se vsak dan odpravijo zdoma in vračajo čez dotrajan, smrtno nevaren most. Zaradi sestave, starosti, naravnih dejavnikov in tudi uporabe je namreč hudo zdelan. To se vidi že na prvi pogled. Deske gnijejo, opaziti je tudi plesen, na posameznih delih zevajo luknje, štrlijo žeblji in podobno. Razžrti so tudi železni nosilci konstrukcije, na katerih so prav tako opazne večje luknje. Na obeh straneh mostu so sicer vidno nameščeni opozorilni napisi, a domačini most vseeno uporabljajo. »Deske so bile, če se prav spomnim, nazadnje zamenjane pred približno 10 leti. Most je že od začetka lesen, tukaj stanujem že 36 let. Je pa most še starejši. V tako slabem in nevarnem stanju ni bil še nikoli. Še dodatno je bil poškodovan pred nekaj leti, ko so divjali neurja in poplave. Takrat je potok, ki teče pod njim in ob hiši, kljub globoki strugi narasel in s svojo močjo ukrivil del jeklene konstrukcije, ki je takšna od takrat,« pravi eden od stanovalcev, a se ne želi izpostavljati.

Edini dostop

»Most je edini dostop za avto in tudi peš. Med cesto in blokom je most, takoj za blokom strm hrib. Peš je sicer moč tudi v ta hrib, vendar gor pelje le steza, pa še ta gre daleč, daleč naokoli, kar je nepraktično in zamudno. Del poti je moč z avtom prevoziti tudi z glavne ceste precej pred mostom, vendar gre za kolovoz, ki je bolj pešpot. Poleg tega je to tudi travnata pot, pa še ne ve se, čigava last je. Prav tako se niti po tej strani ne da priti do hiše, saj je pot speljana navkreber, visoko nad hišo, kjer se tudi izgubi, brez dovoza navzdol do nje,« doda drugi stanovalec. Čeprav se zavedajo nevarnosti, ki se ji izpostavljajo, morajo čez most. »Do doma in zdoma moramo nekako priti, bodisi peš bodisi z avtom. Če drugega ne, moramo nekje pustiti vsaj avtomobile. Na občini nam je bilo rečeno, da je prostor pred blokom dvorišče, ne parkirišče. Drugje pa nimamo kje parkirati. Zato smo na tleh dvorišča zarisali črte za parking. Pred leti smo predlagali, da bi bil ob bloku prostor za otroke in bi se uredilo parkirišče pred mostom, med strugo in glavno cesto. A nam je bilo rečeno, da je to zelenica, poleg tega nam še do danes ni znano, ali je lastnica te zelenice občina ali kemična tovarna, in iz te ideje ni bilo nič,« pravijo.

»Celoten članek je na voljo našim naročnikom. Vabimo vas, da to postanete: v sledeči tabeli si izberite digitalni paket po vaši meri.« 

 

Želite brati več?
Cenik
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
* Naročnina po preteku prvega meseca naročnine se obračuna po veljavnem ceniku Dela d.o.o.

Komentiraj članek

Pred komentiranjem se prosim prijavite. Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Pogoji komentiranja