508 EUR POKOJNINE

FOTO: Vojni veteran životari v avtu

Objavljeno: 19.05.2017 20:26Posodobljeno: 19.05.2017 20:26

Oseminšestdesetletni Jože Nemanič je v požaru izgubil vse, kar je imel. Občina mu je bila pripravljena pomagati, a v dom starejših občanov noče.

SVET JURIJ OB ŠČAVNICI – Minilo je pol leta, odkar je 68-letni Jože Nemanič, ki se je iz Ljubljane preselil v Prlekijo, ostal brez strehe nad glavo. V požaru je izgubil vse, kar je imel. Začasno zatočišče je v Ženiku poiskal v sosedovi počitniški hišici, lokalna skupnost mu je obljubila pomoč (omenjali so tudi nabavo bivalnika), toda veteran vojne za Slovenijo zdaj ob pogorišču živi v avtomobilu. Brez vode, sanitarij in sploh česar koli, kar bi mu zagotavljalo vsaj približno dostojno življenje.

Zavrnil 
nastanitev v domu

Župan občine Sveti Jurij ob Ščavnici Mirko Petrovič ga je pred dnevi odpeljal v gornjeradgonski dom starejših občanov, vendar nam je Jože povedal, da tam ne bi mogel živeti, pa tudi stroški bi odločno presegali njegovo pokojnino, ki znaša 508 evrov.

»Celoten članek je na voljo našim naročnikom. Vabimo vas, da to postanete: v sledeči tabeli si izberite digitalni paket po vaši meri.«

Želite brati več?
Cenik
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
* Naročnina po preteku prvega meseca naročnine se obračuna po veljavnem ceniku Dela d.o.o.

Komentiraj članek

Pred komentiranjem se prosim prijavite. Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Pogoji komentiranja