V KIDRIČEVEM JIH NOČEJO

FOTO: Shod proti migrantom: »Naj jih dajo k Strojanovim, bodo bližje parlamentu«

Objavljeno 15. januar 2016 13.50 | Posodobljeno 15. januar 2016 15.47 | Piše: Aleš Andlovič

V Kidričevem, kjer si vlada ogleduje lokacijo za nastanitev vrnjenih migrantov, se je zbralo okoli 250 protestnikov.

KIDRIČEVO  »Gre za problematične ljudi, ki jih Nemci vračajo. Vrnimo jih tja, od koder so prišli,« je slišati na protestu pred občino Kidričevo. Tam se danes v iskanju primernega prostora za nastanitev migrantov, ki jih bodo vračali Nemci in Avstrijci, mudi državni sekretar z notranjega ministrstva Boštjan Šefic. V Kidričevem bi namreč lahko nastal nastanitveni center za 4000 migrantov, kar pa prebivalci odločno zavračajo.

Župan Kidričevega Anton Leskovar je prejšnji teden na pristojno ministrstvo naslovil pismo, v katerem je zahteval pojasnila v zvezi z načrti države, pri tem pa protestiral proti načrtovanju centra v njihovem okolju brez kakršne koli informacije občini in občanom. Leskovar je o vsem skupaj izvedel prek družabnega omrežja.

Pred občinsko zgradbo, v kateri sestankujeta Šefic in župan Leskovar, se je zbralo kakšnih 250 protestnikov, ki so odločno proti nastanitvi migrantov v bivši vojašnici v njihovem kraju.

Protestnik, ki se je predstavil kot Piki, je dejal: »Naj migrante naselijo k Strojanovim v Ljubljano. Tam je večje in lepše. Pa še bližje parlamentu bodo.«

Protestniki so okoli občine, v kateri se mudi državni sekretar, sklenili človeško verigo. S seboj imajo tudi transparente. Kot je razvidno iz fotogalerije, sta na njih Šefic in notranja ministrica Nataša Györkös Žnidar, pod njima pa napisi Gotof je. Izpostavilli so tudi napise Migranti ne, hvala in Migranti v Stožice.

image

Skupina na facebooku Proti migrantskemu centru Kidričevo je od sedme ure zjutraj, ko je imela 2500 članov, pridobila že 500 novih.

Še dve uri, planirajte si prosto, pošljite babice in dedke na sprehod v Kidričevo, šoferji zapeljite se lepo varno in po...

Posted by Proti migrantskemu centru Kidričevo on Friday, January 15, 2016
 
Deli s prijatelji