NJEGOVI NAJZVESTEJŠI

FOTO: Prvi, s katerimi si je nekdanji maneken, poslanec, zdaj predsednik skočil v objem

Objavljeno 14. november 2017 17.14 | Posodobljeno 14. november 2017 17.15 | Piše: STA, Ma. M.

Borut Pahor bo v predsedniški palači preživel še pet let.

Z evropsko poslanko Tanjo Fajon.

Borut Pahor ostaja edini, ki je okusil moč funkcij predsednika državnega zbora, vlade in države. V študentskih letih je bil maneken, turistični vodič in učitelj plavanja, nato pa je začel delovati v slovenski politiki. Kot kažejo tudi rezultati nedeljskih predsedniških volitev, se mu je ta odločitev obrestovala image. Po Milanu Kučanu je prvi, ki bo funkcijo predsednika republike opravljal dva mandata. V drugega bo stopil z nižjo podporo volivcev kot pred petimi leti. Kljub temu pa ne kritike izzivalcev ne nekdanjih zaveznikov niso odvrnile okoli 53 odstotkov volilcev, ki so mu namenili glas v drugem krogu. Ljudje ga imajo radi očitno prav zaradi lastnosti, ki mu jih politični tekmeci in analitiki očitajo: prijaznost, všečnost, neopredeljevanje za leve ali desne.

Pahor se je rodil 2. novembra 1963 v Postojni kot edini otrok učitelja in šivilje. Oče mu je umrl, ko je bil star devet let. Politične ambicije je kazal že na novogoriški gimnaziji, saj je bil v vodstvu mladinske organizacije. Po izobrazbi je univerzitetni diplomirani politolog smeri mednarodne dejavnosti.

Med prvimi v objemu sin in partnerica

Da se v predsedniški palači počuti kot riba v vodi, ne skriva, prav tako ne zlatih ribic in drugih zanimivosti, ki jih objavlja na instagramu. Njegova fotografija, na kateri med obiskom v Egiptu sloni na hotelski ograji, je sprožila fenomen posnemanja boruting.

Ima razpoznaven osebnostni stil. Razglašen je bil za najelegantnejšega, najbolje oblečenega, najsimpatičnejšega in za Slovenca leta po izboru več medijev. Ko se ga je oprijel naziv 'barbika', je odgovoril, da je raje to kot baraba. In že leta kroji vrh lestvice najbolj priljubljenih politikov.

Partnerica, odvetnica Tanja Pečar, s katero ne živita skupaj, je javno izpostavila Pahorjevo zanesljivost in odprtost, sin Luka pa tekmovalnost. Pahor je namreč zagret športnik in navijač, na zastavo slavnih pa so se mu podpisali številni vrhunski športniki.

Deli s prijatelji