ŠE BO VROČE

FOTO: Preverili smo, ali je avstrijska vojska že na meji s Slovenijo

Objavljeno: 14.01.2016 22:11Posodobljeno: 14.01.2016 22:17

Peljali smo se vse do Celovca.

DUNAJ, JESENICE – Po razkritju načrta avstrijskega časnika, ki je objavil podrobnejše scenarije Nemčije in Avstrije za obvladovanja migracijske krize , smo se podali na severno mejo.

Želeli smo preveriti, ali se na mejnih prehodih Korensko sedlo in Karavanke ter ob njih že kaj dogaja oziroma ali so tja avstrijski vojaki, kot smo napovedali, že prispeli.

Mirno vse do Celovca

Peljali smo se do Celovca in vse do tja ni nikjer videti nobene aktivnosti avstrijske vojske. Že na meji so nam žandarji, ki preverjajo dokumente, povedali, da nimajo nobenih informacij o tem, da bi se na mejo že ponoči prestavila vojska iz njihovih kasarn.

Povezane vsebine

Podrobno preverjanje migrantov na meji

Na Hrušici, ob karavanškem mejnem prehodu, ki vodi skozi predor v Avstrijo, smo naleteli na deset polnih avtobusov migrantov, ki jih je spremljala policija, ne samo naša, temveč tudi avstrijska. Med pogovorom z enim od spremljevalcev, ki je bil, po govorici sodeč, bliže Nemčiji kot Avstriji, smo izvedeli, da bodo ob prestopu na avstrijsko stran izvedli podrobno preverjanje vsakega migranta posebej. Kaj bo s tistimi, ki ne bodo zadovoljili njihovih kriterijev, nam sogovornik, ki se ni želel predstaviti, ni razložil.

Brez posebnosti tudi pri nas

Prevozili smo celotno mejno območje Koroške po severni strani in ob tem videli, da je na senčni strani Karavank mirno in brez kakršnih koli aktivnosti oboroženih sil. Tudi na slovenski strani mejnih prehodov so parkirišča popolnoma prazna, nikjer ni opaziti aktivnosti slovenske policije ali vojske.

Pošljite nam fotografije ali video

Imate za nas zanimivo informacijo, fotografijo ali video?
Pošljite nam jih in opišite dogajanje.

Kdo, kaj, kje, kdaj, kako, ...?
Fotografije in video gradivo
Dovoljene datoteke: JPG, PNG, GIF, AVI, MOV, MP3, OGG do max. 5MB/datoteko.

Predstavitvene informacije