IZIGRANI

FOTO: Parkirala pred lastno hišo, pa so jo oglobili za 80 evrov

Objavljeno: 19.06.2017 10:46Posodobljeno: 19.06.2017 10:46

Brglezovim so nenadoma postavili znak za prepovedano parkiranje. Ni povsem jasno, ali tam stoji zaradi hidranta ali kapelice.

BLATNA BREZOVICA – Saj ni mogoče verjeti, da bi prav gasilci Blatne Brezovice na Barju pri Vrhniki kmečki družini Brglez, kjer redijo 70 krav mlekaric, v zadnjem letu zagrenili življenje s prepovedjo parkiranja pred lastno hišo. Tam že stoletja stoji kapelica: »Naša teta Ivanka je 50 let skrbela zanjo in jo zlasti pred prazniki krasila,« pove 41-letna mesarka Marta Brglez, z možem Markom obdelujeta kar 62 hektarjev zemlje. Zraven kapelice tudi od nekdaj stoji hidrant, za primer požara strateško pomemben vir vode za gašenje. »Prav je da ga imamo,« poudari Marta. Toda lanskega februarja so od redarstva Vrhnika prejeli obvestilo o prometnem prekršku, češ, da je bil njihov avtomobil parkiran preblizu hidranta. »Od nekdaj smo parkirali pred našo hišo pri kapelici. Parkirali so tudi drugi, ki so prišli k nam ali sosedom na obisk. Nikoli ni bilo težav.« V družini so se spraševali, komu so v napoto: »Res smo bili presenečeni, cele dneve delamo in podpiramo gasilce, saj je jasno, da zlasti v vasi vsi drug drugega še kako potrebujemo.« Po starem pregovoru pa se nobena juha ne poje tako vroča, kot se skuha, in tudi v tem malem kregu je tako, da ima vsaka stran svoje videnje.

Blatite nam ceste 

»Ko smo prejeli nalog za plačilo prekrška za 80 evrov, sem obstala,« pove Brglezova, ki je nato pobarala vrhniške gasilce, koliko prostora mora biti ob hidrantu: »Povedali so mi, da ni pravila v metrih, ampak mora biti prostora dovolj, da lahko v primeru požara razvijejo cev.

Celoten članek je na voljo našim naročnikom. Vabimo vas, da to postanete: v sledeči tabeli si izberite digitalni paket po vaši meri.

Želite brati več?
Cenik
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
* Naročnina po preteku prvega meseca naročnine se obračuna po veljavnem ceniku Dela d.o.o.

Komentiraj članek

Pred komentiranjem se prosim prijavite. Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Pogoji komentiranja