ZBIRATELJI

FOTO: Od jamskega medveda 
do policijskih radarjev

Objavljeno: 20.03.2017 12:46Posodobljeno: 20.03.2017 12:48

Collecta je razkrila nepregledno vrsto tistih, ki zbirajo najrazličnejše stvari. Za večino je to konjiček, za nekatere strast, spet tretji so v tem odkrili poklic.

LJUBLJANA – Slovenski zbiralci se vsako leto v marcu srečajo na prav posebnem mednarodnem sejmu, ki so ga poimenovali Collecta, med letom pa je pri nas še nekaj tovrstnih tematsko obarvanih srečanj. Naš največji zbirateljski sejem, ki je vrata odprl včeraj, bo na ogled še danes. V dveh dneh gosti več kot 130 zbiralcev in trgovcev znamk, kovancev, bankovcev, mineralov, fosilov, draguljev, figuric, militarije, vinilnih plošč, starih knjig, tiskov, razglednic in drugega iz 15 držav.

»Mednarodni sejem Collecta v Ljubljani, ki smo ga tudi tokrat organizirali na Gospodarskem razstavišču, je vstopil že v svoje drugo desetletje in predstavlja enega pomembnejših tovrstnih sejmov v Evropi,« pravi predsednik programskega odbora Mitja Lamut. »Zbiralci na njem lahko najdejo in dopolnijo svoje zbirke z novimi znamkami, razglednicami, poštnimi kartami, bankovci in novci, minerali, starimi knjigami in plakati, ploščami, igračami, militarijami in podobnim zbirateljskim gradivom.«

Kot je povedal Lamut, programski odbor, ki ga sestavljajo predstavniki različnih zbirateljskih zvez in društev, s svojo strokovno podporo prispeva h kakovosti tega sejma, zlasti pa k njegovi vsebini, ki ne pomeni samo trgovanje, temveč z raznolikostjo in povezavo preteklosti s sedanjostjo tudi bogati našo kulturo. »Prizadevamo si, da je ponudba na Collecti čim večja, in tako je tudi letos,« dodaja Lamut. »Ob tem je na sejmu še mnogo vzporednih dejavnosti, od razstav, predavanj, dražbe, delavnic in podobnega, kar vsako leto zadovoljuje in pritegne ne samo zbiralce, temveč tudi naključne obiskovalce in bodoče zbiralce. Collecta je tudi filatelistični dogodek, Pošta Slovenije je tudi letos na slovesnosti ob odprtju predstavila nove znamke.«

Celoten članek je na voljo našim naročnikom. Vabimo vas, da to postanete: v sledeči tabeli si izberite digitalni paket po vaši meri.

Želite brati več?
Cenik
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
* Naročnina po preteku prvega meseca naročnine se obračuna po veljavnem ceniku Dela d.o.o.

Komentiraj članek

Pred komentiranjem se prosim prijavite. Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Pogoji komentiranja