DIREKTOR V OSEBNI STEČAJ?

FOTO: Milijonar postal z mamino solato

Objavljeno: 19.03.2017 14:02Posodobljeno: 19.03.2017 15:11

Nekdanji direktor Teša Uroš Rotnik se je po desetletju, ko je obračal proračunske milijone, znašel v velikih težavah.

VELENJE - Uroš Rotnik je 19. julija 2003, star 35 let, odšel iz Komunalnega podjetja Velenje. Približno po desetih letih, 18. januarja 2013, star 45 let, se je v velenjsko komunalo vrnil, danes je direktor; podjetje je imelo 2015. 23 milijonov evrov prihodkov. 
Vmesno desetletje je preživel v vrhu državnih podjetij, v katerih se obrača največ denarja: 31. marca 2003 je postal direktor Termoelektrarne Šoštanj (Teš), s funkcije pa so ga razrešili po sedmih letih, 11. novembra 2010. Ko je odšel, je bil star 48 let. V zlati dekadi svoje kariere je Rotnik odletel še višje, vlada Boruta Pahorja je očitno ocenila, da je perspektiven, zato je celotni štiriletni mandat (od 2008. do 2012.) preživel kot predsednik upravnega odbora državne Slovenske odškodninske družbe (SOD), zdaj se imenuje Slovenski državni holding (SDH).

Danes je v milijonskih dolgovih. Po davčnem pregledu premoženja država od Rotnika terja 1,7 milijona evrov, zaradi suma več kot 284-milijonskega oškodovanja največjega energetskega projekta pa so proti Rotniku, lobistu Petru Kotarju in šestim sodelavcem uvedli sodno preiskavo.

Vplivni stric Peter

Rotnik, nekdanji rokometaš, je trenutno najbolj vroča tema lokalnega spletnega portala, kjer je med forumaši padla tudi ideja, da bi zdaj, ko je padel v vodo dodatek za Teš na položnicah, za poplačilo njegovega milijonskega dolga do države zbirali zamaške.

Celoten članek je na voljo našim naročnikom. Vabimo vas, da to postanete: v sledeči tabeli si izberite digitalni paket po vaši meri.

Želite brati več?
Cenik
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
* Naročnina po preteku prvega meseca naročnine se obračuna po veljavnem ceniku Dela d.o.o.

Komentiraj članek

Pred komentiranjem se prosim prijavite. Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Pogoji komentiranja