DOČAKAL DENAR

Država plačala, ker mu je prodala dom

Objavljeno 01. november 2017 14.45 | Posodobljeno 01. november 2017 14.45 | Piše: Aleksander Brudar

Zoran Vaskrsić dobil prisojeno odškodnino. Zagovarjati se mora, ker naj bi kradel bencin.

Zoranu Vaskrsiću je zaradi 124 evrov dolga za praznjenje greznice okrajno sodišče v Litiji za 70.000 evrov prodalo stanovanjsko hišo. Foto: Bojan Rajšek

LJUBLJANA – Zoran Vaskrsić je po zanj ugodni sodbi na Evropskem sodišču za človekove pravice dočakal dosojeno odškodnino. Gre za 85.000 evrov, rok za izplačilo se je iztekel v sredo. In medtem ko je dočakal svoj denar (spomnimo, da mu odškodnina pripada, ker so mu zaradi pičlih 124 evrov prodali celo hišo), bo moral na konec sojenja na ljubljanskem sodišču počakati še nekaj tednov. Kot smo že poročali, se mora zagovarjati zaradi bencina, mavčnih in stiropornih plošč, ki naj bi si jih protipravno prilastil med službovanjem v podjetju Kefo med letoma 2011 in 2014. Kot skladiščnik naj bi po prepričanju tožilstva vzel za 991 evrov mavčnih plošč, decembra 2013 pa še za 528 evrov stiropornih plošč. Med točenjem bencina za službeno vozilo naj bi si prilastil še najmanj 150 litrov bencina.

Vaskrsić že od vsega začetka vse obtožbe zavrača.

A kot se je izkazalo na zadnji obravnavi, bodo pri slednjem zagotovo sledile spremembe, saj je tožilec, potem ko je pooblaščenec oškodovane družbe sodišču priložil podrobnejši pregled natočenega in porabljenega dizelskega goriva za sporne zadnje dneve v letu 2013 in začetne v letu 2014, sodišče prosil za preložitev obravnave, da se lahko pripravi na spremembo obtožnega predloga. Po proučitvi dokumentacije so, kot je povedal pooblaščenec, v oškodovani družbi ugotovili, da točenji 8. in 10. januarja 2014 nista več sporni, »saj v zvezi z njima obdolžencu ni mogoče dokazati, da si je kar koli neupravičeno prilastil«. Za podjetje ostaja spornih le še dobrih 118 litrov bencina v vrednosti 117,91 evra.

Vaskrsić sicer že od vsega začetka vse obtožbe zavrača. V zagovoru je povedal, da so bile vse mavčne plošče montirane in da je zato izdal račun za 780 kvadratnih metrov. »Po mojih izračunih je bilo na lokaciji na Letališki cesti 32 narejenih 651 kvadratnih metrov stenskih oblog brez stebrov. Stebri nanesejo približno 40 kvadratnih metrov, z razliko do 780 kvadratnih metrov pa sem gospodu Bangievu (Vladimir Bangiev, direktor podjetja Kefo, op. a.) delal kuhinjo pri njem doma,« je zatrdil obtoženi in pojasnil, da je stiroporne plošče porabil za objekt v Brnčičevi ulici, presežek materiala pa je ostal v podjetju. Zatrdil je še, da je gorivo porabil izključno v službene namene. Na sodišču je še spomnil, da je po odpovedi tožil delodajalca in zmagal. Denarja, ki mu ga je nekdanji delodajalec dolžan zaradi odpovedi, še ni dobil.

 

Deli s prijatelji