DAN ODPRTIH VRAT

Dobrodelni skok v poletje

Objavljeno 17. julij 2017 22.37 | Posodobljeno 17. julij 2017 22.39 | Piše: Oste Bakal

Na dnevu odprtih vrat v Termah Lendava je ob odprtju prenovljenega olimpijskega bazena uživalo 50 otrok iz revnejših družin.

Ob strani sta v bazen speljana dva tobogana. Foto: Oste Bakal

Terme Lendava so ob začetku poletja spet na široko odprle vrata s tradicionalnim dnevom odprtih vrat. Odprtje prenovljenega 50-metrskega plavalnega bazena je bilo dobrodelno obarvano, saj je lastnica Term Lendava, družba Sava Turizem, d. d., v sodelovanju z Društvom prijateljev mladine Murska Sobota omogočila brezskrbno kopanje petdesetim otrokom iz družin z manj priložnostmi iz Prekmurja.


Dopoldne je bilo namenjeno otrokom iz Vrtca Lendava, od popoldneva do večera pa so na bazenih in ob njih potekale zabavne igre. Prav tako so ves dan v prostorih zdravstva potekale različne zdravstvene dejavnosti, od merjenja krvnega tlaka do nasvetov fizioterapevta ter testiranja zdravilnih gelov. Obiskovalci so lahko prvič zaplavali v popolnoma prenovljenem olimpijskem bazenu, ki so ga na športnih pripravah že preizkusili številni plavalni klubi. V njem je 1449 kubičnih metrov vode s temperaturo 27 °C, plavalni klubi pa imajo na voljo šest stez. Ob strani sta vanj speljana dva tobogana. Vrednost investicije, ki je zajemala popolno prenovo bazena in ureditev klančin za invalide, je znašala 322.000 evrov, je povedala Helena Sredenšek, izvršna direktorica Term Lendava.


Za ljubitelje športa in iger z žogo prirejajo turnirje v odbojki na mivki in badmintonu, družine pa se lahko rekreirajo tudi s kolesarjenjem po Lendavskih goricah, sprehodi ob Bukovniškem jezeru in tamkajšnjih energijskih točkah, po vzponu na razgledni stolp Vinarium pa uživajo v razgledu na kar štiri države. Za ljubitelje kulture bo do konca oktobra v Lendavskem gradu na ogled razstava del Salvadorja Dalija, od 16. do 18. julija bodo Hotiški dnevi, mednarodno tekmovanje v kuhanju ribje čorbe bo v Lendavi 19. avgusta, Bogračfest pa 26. avgusta.

 

Blagodejna termalna voda


Lendavska termalna voda spada med naftne vode in ima posebno kemično sestavo. Ob izviru ima temperaturo 62 °C in vsebuje veliko parafina, ki blagodejno vpliva na kožo, med drugim na nenalezljive kronične kožne bolezni in luskavico. Termalna voda pomaga tudi pri tegobah gibalnega sistema, še zlasti revmatskih obolenj.

 

Deli s prijatelji