PRORAČUN

Darijan Košir zapravil tri četrtine proračuna Ukoma

Objavljeno 16. marec 2012 14.21 | Posodobljeno 16. marec 2012 10.02 | Piše: T. L.

Nekdanji direktor Ukoma Košir pravi, da za pojasnila ni več pristojen.

Darijan Košir (levo) skrbi za komuniciranje vlade Boruta Pahorja. Kaj o dogajanju na uradu meni premier Pahor, žal ne vemo.

LJUBLJANA – V januarju je nekdanji direktor vladnega urada za komuniciranje (Ukom) Darijan Košir porabil slabih 81 odstotkov proračuna urada, ki je sicer 'težek' 6,4 milijona evrov, poroča časnik Finance. S seznama naročilnic, ki jih je po lanskih predčasnih volitvah sklenil zdaj že nekdanji šef Ukoma, je razvidno, da je Ukom največji delež pogače namenil promociji blagovne znamke I feel Slovenia v okviru projekta Slovenski paviljon na olimpijskih igrah v Londonu: pogodba je vredna 525.000 evrov.

Košir ni več pristojen za pojasnila

Po fiasku z videospotom ob pokojninski reformi se je Košir moral zagovarjati zaradi promocijske akcije, ko je za prepričevanje državljanov najel Urško Čepin in s tem dodobra razjezil tudi tedanjega premierja Pahorja. Toda v uradu so se odločili, da bodo znova sodelovali z agencijo, ki si je zamislila sporni video. Po uradnih podatkih bo tokrat delala strategijo in priročnik za angažiranje vlade in ministrstev na družabnih omrežjih z inicialnim usposabljanjem, pogodba pa je vredna 13.980 evrov. 

Finance pojasnila o sklenjenih pogodbah niso dobile: Košir, ki je ob razrešitvi s seboj odnesel 38.000 evrov (bruto) vredno odpravnino, namreč na vprašanja ne odgovarja, saj meni, da za dajanje kakršnih koli izjav v zvezi z rednim delovanjem Ukoma ni več prostojen.

 

Deli s prijatelji