PREDSTAVITVENA INFORMACIJA

Dan prihodnosti: topla popotnica za novorojenčke

Objavljeno: 23.10.2017 15:25Posodobljeno: 23.10.2017 15:26

Dan prihodnosti, ki ga v Sloveniji praznujemo 14. decembra, je namenjen konstruktivnemu premisleku o osebnih vizijah in željah glede odgovornega življenja v prihodnosti.

  • Ambasadorka medgeneracijskega sodelovanja je igralka Teja Glažar.

V ta namen je Prva osebna zavarovalnica dala pobudo za vseslovensko akcijo, ki bo letos namenjena medgeneracijskemu sodelovanju ter prenašanju znanja in vrednot med različnimi generacijami. Številni varovanci DEOS centrov starejših in drugi starostniki se bodo tako do decembra družili ob pletenju copatkov za dojenčke. Te pa bodo na vseslovenski dan prihodnosti razdelili novorojenčkom po Sloveniji, ki bodo prav na ta dan prijokali na svet.

Popotnica za nepopisano življenjsko pot

Demografska slika v Sloveniji kaže, da se naše prebivalstvo stara. Vedno več je starejših, osamljenih, ki so vedno bolj odtujeni od aktivne družbe. Prav ta generacija pa v svojih spominih in izkušnjah nosi zakladnico modrosti in vrednot, ki bi jih morale začutiti mlajše generacije. Pravzaprav ima vsaka generacija svoja pričakovanja, odnos do sveta in vrednote, ki se lahko med seboj plemenitijo. Izvršni direktor Prve osebne zavarovalnice, d. d., Janez Kranjc je pojasnil, da želijo starejše, ki se bodo pridružili akciji, spodbuditi tudi, da novorojenčku napišejo lepo misel, spodbudo ali pismo o tem, kaj je v življenju zares pomembno in kaj prinaša največjo srečo – pismo sebi v preteklost. »S tem želimo otročičke prijazno pospremiti na njihovo še nepopisano življenjsko pot in jim zaželeti prijetne prve korake v prihodnost,« dodaja.

Na dan prihodnosti bodo novorojenčki prejeli copatke izpod spretnih prstov starostnikov.

Med generacijami

Akcija bo trajala vse od 23. oktobra do 14. decembra, ko bodo copatke s srčnimi popotnicami slavnostno predali porodnišnicam. V tem obdobju bodo potekale tudi druge dejavnosti medgeneracijske izmenjave. Pravkar se je zaključil natečaj za najbolj inovativen in kreativen znak »med generacijami«, Prva osebna zavarovalnica pa bo avtorja najboljšega predloga nagradila s 500 EUR. Izbrani znak bodo uporabljali v komunikacijskih in promocijskih dejavnostih, ki bodo sporočale glavno misel projekta: Sodelovanje med generacijami je edina smiselna pot za obstoj in prihodnost odgovorne in zdrave družbe.

Pobudnica akcije medgeneracijskega sodelovanja je Prva osebna zavarovalnica.

Ambasadorja pobude sta zvezdnika Usodnega vina

Novembra bo v okviru pobude potekal dogodek Menjamo izkušnje za radovednost, kjer bosta tudi ambasadorja medgeneracijskega sodelovanja, slovenska zvezdnika iz priljubljene serije Usodno vino. Igralka Teja Glažar bo z mladimi udeleženci delila svoje življenjske in poklicne izkušnje, Matic Jamar pa bo vzdušje polnil z radovednostjo in željami za prihodnost. Teja Glažar se prepleta generacijskih izkušenj in vizij zelo veseli: »Vem, kako pomembno je, da se vsi med seboj slišimo in čutimo. Prav je, da starejši mladim prenesemo vse znanje, izkušnje in poglede na svet, ki nam jih je dalo življenje, pomembno pa je, da smo tudi mi v stiku z mladimi, da se nalezemo njihove energije, igrivosti in znanj, ki so nam popolnoma tuje. To dela življenje lepo,« je še povedala.

V pobudi in dejavnostih lahko sodelujejo tudi posamezniki, ki si želijo pustiti svoj pečat na odgovorni in življenja polni prihodnosti. Vse o povezovanju in aktivnostih bo redno objavljeno na Facebook profilu Prva pri življenjskih odločitvah.

Komentiraj članek

Pred komentiranjem se prosim prijavite. Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Pogoji komentiranja